Ο «έξυπνος» καθρέπτης που αλλάζει την εμπειρία του shopping

mirror

Για ψώνια με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Μια βόλτα στα μαγαζιά είναι για πολλές γυναίκες το καλύτερο αγχολυτικό. Ωστόσο, η διαδικασία του λεγόμενου «shopping-therapy» μπορεί πολλές φορές να φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, καθώς οι μεγάλες ουρές έξω από τα δοκιμαστήρια απαιτούν… γερά νεύρα και αρκετή υπομονή.

Για το λόγο αυτό αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να υιοθετούν μια νέα τάση, που δεν είναι άλλη από τους διαδραστικούς καθρέπτες, που επιτρέπουν στους πελάτες των καταστημάτων να δοκιμάζουν διαφορετικά ρούχα, να ανακαλύπτουν νέα χρώματα, υφάσματα και αξεσουάρ, ακόμη και να παραγγέλνουν φαγητό.

Ο τελευταίος «έξυπνος» καθρέπτης που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ ονομάζεται MemoryMirror. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας για να δείχνει στους ενδιαφερόμενους πώς «κάθονται» τα ρούχα επάνω τους, επιτρέποντάς τους μάλιστα να αλλάζουν ρούχα με την κίνηση ενός χεριού.

mirror1

Με συγκεκριμένες χειρονομίες οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το χρώμα, τα σχέδια και το μέγεθος των ρούχων, ενώ ο καθρέπτης «θυμάται» τις προηγούμενες επιλογές για να μπορεί ο χρήστης να συγκρίνει τα διάφορα σύνολα.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο περίπου και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε καταστήματα του Σαν Φρανσίσκο και αργότερα του Τέξας.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s