Το λέιζερ βοηθά να ξεπεράσουμε το τζέτλαγκ

aeroplano-tzet-lagk-epibatis

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ του Τεννεσί, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Nature Neuroscience, τα συμπτώματα του τζετλάγκ μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη βοήθεια της χρήσης οπτικών λέιζερ.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν να αλλάξουν το χρονοδιάγραμμα μιας δραστηριότητας στον εγκέφαλο των ποντικιών και ανακάλυψαν, ότι τα νυκτόβια ποντίκια που αντιμετωπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο έγιναν πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν συνήθως κοιμόντουσαν.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν οπτικά λέιζερ – λάμψεις φωτός υψηλών αποδόσεων κατ’ ευθείαν στο μάτι. Όπως επισημαίνουν, τα λέιζερ αυτά μπορούν να αλλάζουν τη φυσιολογική αίσθηση ενός ανθρώπου σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Πιστεύουν μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να επηρεάσουν το εσωτερικό βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού κάτι που θα βοηθούσε και στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για άτομα με συναισθηματικές διαταραχές ή για άτομα που εργάζονται σε βάρδιες και αντιμετωπίζουν προβλήματα ομαλής καθημερινότητας.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s