Νέες τεχνολογίες από την LG για το ‘έξυπνο’ αυτοκίνητο του μέλλοντος

Concept-car-Gea-at-Geneva-Motor-Show-730x332

Η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει την ποικιλία προϊόντων αυτοκινήτου που διαθέτει στο 85οGeneva International Motor Show, τη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτων που πραγματοποιείται στη Γενεύη, στην Ελβετία, από τις 3 έως και τις 15 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, η LG σε συνεργασία με τον κορυφαίο σχεδιαστή αυτοκινήτων Italdesign Giugiaro, προσέφερε αρκετά από τα προϊόντα και τις τεχνολογίες της για το πρωτότυπο concept car Gea.

Η συνεργασία με την LG αποτέλεσε στον εξοπλισμό του ‘Gea’ με ενσωματωμένες οθόνες της εταιρείας. Έτσι, μία οθόνη 12.3 ιντσών ανάλυσης Full HD, πάνελ IPS, που διαχειρίζεται τον έλεγχο και εμφανίζει διάφορες πληροφορίες, έχει τοποθετηθεί στο κέντρο και στην πλευρά του συνοδηγού. Επιπλέον, μια κυρτή οθόνη 6 ιντσών Plastic OLED (POLED), ανάλυσης HD, είναι τοποθετημένη στην μπροστινή και οπίσθια κονσόλα.

Το ‘Gea’ είναι επίσης συμβατό με το νέο smartwatch της LG, το LG G Watch Urbane LTE, που παρουσιάστηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στο Mobile World Congress (MWC) 2015 στη Βαρκελώνη. Μέσω μίας αποκλειστικής εφαρμογής, το νέο LG G Watch Urbane LTE μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις και διάφορες πληροφορίες από το αυτοκίνητο, αλλά και να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ανοίγει και να κλείνει τις πόρτες του.

«Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία έχει μεγάλη σημασία για την LG», δήλωσε ο Woo-jong Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Vehicle Components Company. «Και αυτό, γιατί μέσω της συνεργασίας με μία παγκοσμίου φήμης εταιρεία, όπως η Italdesign Giugiaro, η LG θα καταλάβει ακόμα καλύτερα τα ‘έξυπνα’ αυτοκίνητα, τα οποία θα αποτελέσουν σταδιακά μία σημαντική αγορά του μέλλοντος».

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s