Αντί για password… «καρδιακές ταυτότητες» – Τράπεζα ερευνά την αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης

atm_19

Από τους μυστικούς κωδικούς και τους σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων, στο κοντινό μέλλον η πρόσβαση στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς μέσω διαδικτύου μπορεί να γίνεται με τη βοήθεια… της καρδιάς μας!

Η Halifax (τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο) ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία δοκιμές «καρδιακής ταυτοποίησης» για τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το μπρασελέ Nymi band.

Το βραχιόλι αυτό «διαβάζει» τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη -οι οποίοι λέγεται ότι είναι μοναδικοί σε κάθε άτομο, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα- για να ελέγξει την ταυτότητά τους.

Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας εγγύτητας μπορεί στη συνέχεια να ανιχνεύσει πού είναι και όταν ο χρήστης βρεθεί κοντά σε κάποια αξιόπιστη συσκευή, επιβεβαιώνει αυτόματα την ταυτότητά του και ξεκλειδώνει το λογαριασμό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το βραχιόλι περιέχει έναν αισθητήρα HeartID, ο οποίος μετρά την ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την ανθρώπινη καρδιά (καρδιακός ρυθμός). Ο καρδιακός ρυθμός διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τη θέση και το μέγεθος της καρδιάς του κάθε ατόμου.

Το Nymi λειτουργεί μόνο με τον καρδιακό ρυθμό ενός εγγεγραμμένου ατόμου, που σημαίνει, ότι αν το βραχιόλι κλαπεί, δε μπορεί να χακαριστεί.

Η αντίστοιχη τεχνολογία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Bionym, που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s