Η Boeing θεωρεί εφικτή τη δημιουργία μιας “ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας”

boeing-theori-efikti-dimiourgia-mias-ilektromagnitikis-aspidas-700x360

Ακούγεται μάλλον τραβηγμένο, όμως η Boeing φαίνεται πως θεωρεί εφικτή τη δημιουργία μιας «ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας» που θα προστατεύει στόχους του αμερικανικού στρατού.

Ο μεγάλος προμηθευτής του αμερικανικού Πενταγώνου μόλις εξασφάλισε το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η ασπίδα δεν θα τυλίγει οχήματα και στρατιώτες σε μια αδιαπέραστη φυσαλίδα, όπως συμβαίνει στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Θα μπορεί όμως να «εξασθενίζει ωστικά κύματα» από εκρήξεις σε μικρή απόσταση.

Σύμφωνα με την αίτηση που υποβλήθηκε στο Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, το σύστημα θα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα που ανιχνεύει εκρήξεις, ο οποίος θα μεταδίδει μετρήσεις της θέσης και της ισχύος της έκρηξης σε μια «γεννήτρια ηλεκτρικού τόξου».

o-FORCE-FIELD-570

Η γεννήτρια θα παράγει ουσιαστικά μια ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση, η οποία θα θερμαίνει απότομα τον αέρα γύρω από τον στόχο της επίθεσης. Αυτό «αλλάζει την πυκνότητα και σύσταση» του αέρα και αναχαιτίζει το ωστικό κύμα μέσω «ανάκλασης, διάθλασης, διάχυσης, απορρόφησης και μεταφοράς ορμής».

Η πατέντα της εταιρείας είναι άκρως λεπτομερής και αναφέρεται σε μια ποικιλία διαφορετικών τεχνικών για την παραγωγή ηλεκτρικού τόξου: από παλμούς ακτίνων λέιζερ μέχρι μικροκύματα και βλήματα που σέρνουν πίσω τους ηλεκτρικά καλώδια.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα τέτοιο σύστημα να γίνεται σύντομα πραγματικότητα. Ο πόλεμος, πάντως, γίνεται όλο και πιο φουτουριστικός.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s