Η Google πατεντάρει βραχιόλι κατά του καρκίνου! – Σε 5 χρόνια η έγκριση

hjg

Ισως έχετε διαβάσει πολλά για τον καρκίνο και οι προσπάθειες που γίνονται για την… πρόληψή του ή την καταπολέμησή του δεν σας εντυπωσιάζουν πλέον. Διαβάστε όμως παρακάτω γιατί όταν η Google αποφασίζει με την επάρατο νόσο, κάτι διαφορετικό συμβαίνει.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας, κατοχύρωσε μία νέα πατέντα, ένα βραχιόλι σαν αυτά που φοράμε για να καταγράφουν την κίνησή μας και τα ζωτικά στοιχεία μας. Το βραχιόλι αυτό όμ ως έχει ως στόχο να κάνει πολλά περισσότερα. Για την ακρίβεια, να προλάβει την επέκταση ή ακόμα και να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα αλλά ίσως ακόμα αυτά που προκαλούν τη νόσο του Πάρκινσον ή και το HIV!

Πως λειτουργεί

Η πατέντα αναφέρει ότι το βραχιόλι αυτό μπορεί να εντοπίζει τα καρκινικά κύτταρα. Χρησιμοποιείται μαζί με ένα ειδικό χάπι που δημιούργησε η Google το οποίο περιέχει μαγνητικά νανοσωματίδια. Αυτό που επιχειρείται είναι ότι τα νανοσωματίδια δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο προσελκύει τα «κακά» κύτταρα!

Θεωρητικά τουλάχιστον, τα νανοσωματίδια της… Google θα μπορούν να επιλέγουν τα κύτταρα-«στόχο» και είτε να τα μετατρέπουν σε ακίνδυνα, είτε να τα καταστρέφουν!

Σε πρώτη φάση, το βραχιόλι θα χρησιμοποιηθεί για να εντοπίζει απλά τα καρκινικά κύτταρα. Η φάση αυτή αναμένεται να πάρει την σχετική έγκριση από τον Αμερικανικό FDA μέσα στην προσεχή πενταετία.

Εστω κι’έτσι όμως, αν το σχέδιο της Google προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, ειδικοί αναφέρουν ότι στη δεύτερη φάση το βραχιόλι σε συνδυασμό με το χάπι θα μπορεί εκτός από το να εντοπίζει και να καταστρέφει καρκινικά κύτταρα, να κάνει ακριβώς το ίδιο και με αυτά που προκαλούν τη νόσο του Πάρκινσον, του Aids κλπ.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s