Το βραχιόλι που μπορεί να αποτρέψει τροχαία ατυχήματα

vraxioli_0

Διάφορες εφαρμογές που πάνε «πακέτο» με διάφορες «έξυπνες» συσκευές και gadgets υπόσχονται μια σειρά από χαρακτηριστικά, που διευκολύνουν την καθημερινότητα των χρηστών τους.

Ένα νέο gadget, που ακούει στο όνομα «AdvicyDrive» θα μπορούσε ακόμη και να σώσει τη ζωή των οδηγών, καθώς όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό και ειδοποιεί όσους βρίσκονται πίσω από ένα τιμόνι όταν αρχίζει να τους παίρνει ο ύπνος.

Σύμφωνα με τη MailOnline, η συσκευή αυτή που μοιάζει με βραχιόλι, συνδέεται με το smartphone για να παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό του οδηγού και αν διαπιστώσει ότι ο χρήστης… νυστάζει, ενεργοποιεί ένα συναγερμό.

Όταν ένας άνθρωπος πέφτει για ύπνο ο καρδιακός του παλμός πέφτει περίπου στους 10 με 30 παλμούς το λεπτό κατά μέσο όρο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Προκειμένου να ανιχνεύει αυτές τις λεπτές αλλαγές, το AdvicyDrive χρησιμοποιεί ψηφιακή φωτοπληθυσμογραφία (digital photoplethysmography) -μια εξέταση απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση των αλλαγών στη ροή του αίματος σε μικροαγγειακό επίπεδο στο δέρμα.

bracelet2

Ο αισθητήρας της συσκευής προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και οι ισχυρισμοί των δημιουργών δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη, ωστόσο η εταιρεία σχεδιάζει σύντομα να ξεκινήσει μια εκστρατεία crowdfunding για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων, έτσι ώστε να οδηγηθεί στην παραγωγή του προϊόντος.

bracelet3

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s