Τα ταξίδια του μέλλοντος: Θα αλλάζουμε πτήση στον αέρα

PLANE_532_355

Στον σχεδιασμό της νέας γενιάς αεροπορικών ταξιδιών έχουν επιδοθεί οι ειδικοί, με τα μελλοντικά πλάνα να θέλουν τους επιβάτες να αλλάζουν πτήση στον αέρα και τα αεροσκάφη να ανεφοδιάζονται στον ουρανό.
Εξετάζουν την κατασκευή τεράστιων αεροσκαφών που θα κάνουν συνεχώς τον γύρο του κόσμου και θα “υποδέχονται” μικρότερα αεροσκάφη για να τα αφήνουν στους ανά περίπτωση προορισμούς.
images.watchit.gr

Οι μηχανικοί εργάζονται παράλληλα και στα “ιπτάμενα πρατήρια καυσίμων” που θα μπορούσαν να επιτρέψουν απευθείας πτήσεις από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη.
Θα τοποθετούνταν σε στρατηγικά σημεία και έτσι δεν θα χρειαζόταν η αλλαγή πτήσεων για μεγάλες αποστάσεις με αποτέλεσμα να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να ταξιδέψει στον κόσμο.
Στρατιωτική αεροσκάφη παίρνουν ήδη επιπλέον καύσιμα στον αέρα, με ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο 2,7 εκατομμυρίων λιρών να θέλει να το εφαρμόζει και στις εμπορικές πτήσεις.
images.watchit.grΟ ανεφοδιασμός στον αέρα θα μείωνε την ποσότητα καυσίμων που χρειάζονται τα αεροπλάνα για την απογείωση όταν είναι βαρύτερα, κάτι που θα ήταν φυσικά καλύτερο για το περιβάλλον.
images.watchit.grΤο RECREATE (Research for a CRuiser Enabled Air Transport Environment) αποτελεί ερευνητικό πρόγραμμα 9 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
images.watchit.grΤο σχέδιο έχει δοκιμαστεί με τη βοήθεια επαγγελματιών πιλότων με τη χρήση προσομοιωτών, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί πρακτικά χρόνια μετά.
images.watchit.grΠαραδέχονται μάλιστα πως το επιβατικό κοινό δεν είναι ακόμα έτοιμο να ξεφύγει από τα παραδοσιακά αεροδρόμια ακόμα.
images.watchit.gr“Τι θα γινόταν αν οι αερομεταφορές οργανώνονταν όπως το Μετρό; Θα μπορούσατε να επιβιβαστείτε όταν αυτό σας εξυπηρετούσε και να αλλάξετε πτήσεις… στον αέρα”, σημειώνουν στην ιστοσελίδα του RECREATE project.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s