Υδροηλεκτρικό τσέπης παράγει ενέργεια στη φύση

ydroilektriko-blue-freedom-121414

Αυτοί που αγαπούν τις εξορμήσεις στη φύση συχνά βασίζονται σε gadgets εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας για να φορτίσουν τις φορητές τους συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, συστήματα GPS και λαμπτήρες LED εξωτερικού χώρου.

Η λύση που προτείνει η Blue Freedom είναι ιδανική για όσους κατασκηνώνουν κοντά σε ρέματα και ποτάμια αφού πρόκειται για μια υδροηλεκτρική μονάδα “τσέπης” διάστασης 20Χ5,5 εκατοστών.

Το σύστημα περιέχει μια μικροτουρμπίνα διαμέτρου 12 εκατοστών, μια γεννήτρια ισχύος 5 Βατ και μια εσωτερική μπαταρία λιθίου-πολυμερών έντασης 5.000 Μιλιαμπερωρών(mAh).

Η γεννήτρια βυθίζεται σε τρεχούμενο νερό, ενώ η μονάδα βάσης παραμένει στο έδαφος. Η φόρτιση μπορεί να γίνει απευθείας από τη μονάδα βάσης μέσω θυρίδων USB ή να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο μέσω της εσωτερικής μπαταρίας.

Η εταιρεία υπολογίζει ότι η συσκευή της μπορεί να εξασφαλίσει δέκα ώρες λειτουργίας σε ένα iPhone εάν μείνει κάτω από το νερό για μόλις μία ώρα. Η φόρτιση ενός έξυπνου κινητού τηλεφώνου διαρκεί δύο με τρεις ώρες, ενώ η εσωτερική μπαταρία φορτίζει σε τρεις με τέσσερεις ώρες με ταχύτητα ροής νερού 1,2 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

ydroilektriko-blue-freedom-121414-2

Συγκριτικά με τις αντίστοιχες φωτοβολταϊκές συσκευές φόρτισης που χρειάζονται οκτώ με 12 ώρες για να φορτίσουν μια αντίστοιχη μπαταρία το υδροηλεκτρικό-τσέπης είναι πολύ ταχύτερο και αποδοτικότερο. Ωστόσο, δεν είναι αποτελεσματικό για εξορμήσεις σε άνυδρα μέρη σε αντίθεση με τα μίνι φωτοβολταϊκά.

Το σύστημα Blue Freedom είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες από 5 ως 40 βαθμούς Κελσίου και σε υψόμετρα μέχρι 5.000 μέτρα.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s