«Έξυπνα» γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για το αυτοκίνητο

mini-augmented-visionΜέσω see-through τεχνολογίας, τα γυαλιά AR προβάλλουν πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς όμως να τον εμποδίζουν να βλέπει άλλους οδηγούς, ως εκ τούτου αυξάνοντας την ασφάλεια και την παροχή βοήθειας κατά την οδήγηση.

Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) τα οποία συνδέονται με το αυτοκίνητο, παρέχοντας στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες στο πλαίσιο της διαδικασίας της οδήγησης, αναπτύσσει η MINI.

103F1FED5F19FE8E3804D0A3F0968BBB bmw-mini-augmented-vision-8 bmw-mini-augmented-vision-9 bmw-mini-augmented-vision-13

«Το MINI Augmented Vision παρέχει μια εικόνα σχετικά με το πώς η έξυπνη διασύνδεση μεταξύ ενός αυτοκινήτου MINI και γυαλιών στα οποία προβάλλεται σχετικό υλικό θα μπορούσε να λειτουργεί στο μέλλον» αναφέρει ο Dr. Γιοργκ Πράισινγκερ, υπεύθυνος προγράμματος του MINI Augmented Vision (έρευνα και ανάπτυξη του BMW Group).

«Δουλεύοντας με αρκετές εταιρείες της Qualcomm, δημιουργήσαμε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα και γυαλιά augmented reality με χαρακτηριστικό design ΜΙΝΙ που φέρνουν επανάσταση στην εμπειρία τόσο εντός όσο και εκτός του οχήματος. Το πρωτότυπο, με τις παραμετροποιημένες, διαδραστικές λειτουργίες του, επιτυγχάνει στο “πάντρεμα” της επαυξημένης πραγματικότητας με το χαρακτηριστικό lifestyle του brand».

mini-augmented-visionΜέσω see-through τεχνολογίας, τα γυαλιά AR προβάλλουν πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς όμως να τον εμποδίζουν να βλέπει άλλους οδηγούς, ως εκ τούτου αυξάνοντας την ασφάλεια και την παροχή βοήθειας κατά την οδήγηση.

Οι διαθέσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν πλοήγηση και επιλογή προορισμών (επιλογή τους εκτός του οχήματος και στη συνέχεια μεταφορά τους σε αυτό), λειτουργία First Mile/ Last Mile, προβολή στοιχείων όπως η ταχύτητα, τα όρια κλπ στο οπτικό πεδίο του οδηγού, προβολή ενδείξεων (βέλη κατεύθυνσης) «πάνω» στον δρόμο, τόσο για πλοήγηση, όσο και για κατάδειξη σημείων ενδιαφέροντος (όπως ελεύθερες θέσεις παρκαρίσματος), messaging (προβολή ενδείξεων για λήψη μηνυμάτων κατά την οδήγηση, τα οποία στη συνέχεια το σύστημα του αυτοκινήτου διαβάζει στον οδηγό), Χ-Ray view/ «διάφανα» τμήματα του αυτοκινήτου, δηλαδη virtual view μέσα από εμπόδια στο οπτικό πεδίο (όπως τις «κολώνες» που κρατούν τον ουρανό του αυτοκινήτου) και augmented parking, μέσω της προβολής εικόνων από κάμερες που είναι τοποθετημένες στους καθρέφτες απευθείας στα γυαλιά.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s