Στην παραγωγή χειρουργικών ρομπότ η Google

Σε συνεργασία με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson η Google μπαίνει στην παραγωγή χειρουργικών ρομπότ νέας γενιάς.

kai-stin-paragwgi-xeirourgikwn-rompot-i-google.w_l

Μετά τα περσινά σχέδιά της για έναν «έξυπνο» φακό επαφής που διορθώνει την πρεσβυωπία και μετρά τα επίπεδα σακχάρου στα δάκρυα των διαβητικών, η Google μπαίνει και στην παραγωγή χειρουργικών ρομπότ. 

Έχοντας  εξαγοράσει την εταιρεία Boston Dynamics που αναπτύσσει ρομπότ για τον αμερικανικό στρατό, η Google συνεργάζεται τώρα με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία για την ανάπτυξη χειρουργικών ρομπότ, νέας γενιάς.

Στόχος των δύο εταιρειών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Johnson & Johnson, «να αναπτύξουν νέα ρομποτικά εργαλεία και δυνατότητες για χειρουργούς και επαγγελματίες της χειρουργικής αίθουσας οι οποίες θα συνδυάζουν κορυφαίες ιατρικές τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα ρομποτικής, απεικόνισης και ανάλυσης δεδομένων».

Η διευκόλυνση των χειρουργών και ο περιορισμός των χειρουργικών τραυμάτων, αλλά και του χρόνου ανάρρωσης αποτελούν το κίνητρο των δύο εταιρειών που δεν ανακοίνωσαν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας τους.

Η ρομποτική αξιοποιείται τα τελευταία περίπου 15 χρόνια, μεταξύ άλλων, για επεμβάσεις στην καρδιά, τα μάτια και τον προστάτη.

Single_Site_PC_SC_Surgeon_head_in_console_72dpi Surgical robotrobot-surgery-banner1_3

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s