Νέα τεχνολογία μετατρέπει τις touchscreen οθόνες σε βιομετρικούς σαρωτές

387c4a47a14e9b519eb9888a22b9c861

Ομάδα επιστημόνων των Yahoo Labs ανέπτυξε μια εναλλακτική, οικονομικότερη μέθοδο για το δακτυλικό αποτύπωμα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τις touchscreen οθόνες που έχουν όλα τα smartphones.
Το βιομετρικό σύστημα που ανέπτυξαν ονομάζεται “Bodyprint” και ουσιαστικά ταυτοποιεί μέσω της capacitive οθόνης, μέρη του σώματος του χρήστη, κατά προτίμηση μεγάλα τμήματα, καθώς οι αναλύσεις των οθονών συνήθως είναι μικρότερες των εξειδικευμένων αισθητήρων. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει μέρη του σώματος όπως το αυτί, τη γροθιά, τις φάλαγγες, το αποτύπωμα των πέντε δαχτύλων και τη παλάμη.
Για παράδειγμα, όπως θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω βίντεο, με τη χρήση του εν λόγω προγράμματος, το σύστημα θα αναγνωρίσει το αυτί του ιδιοκτήτη του ώστε να απαντήσει στη κλήση, και θα του επιτρέψει να ξεκλειδώσει σημαντικά έγγραφα.

Το Bodyprint έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στο συνέδριο Computer-Human Interaction Conference (CHI) 2015 στη Σεούλ, καταφέρνοντας να αναγνωρίσει επιτυχώς το 99,98% κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής που διεξήχθη μεταξύ 12 αποτυπωμάτων. Προφανώς, ο δημιουργός του, Christian Holz, και η ομάδα του θα χρειαστεί να το δοκιμάσουν πολύ περισσότερες φορές πριν το διαθέσουν ευρέως στην αγορά.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s