Τρίκαλα: Έτοιμο το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό!

e344957703eef2b26624d70638c9bdb3_M

Για έλευση του πρώτου οχήματος δοκιμής χωρίς οδηγό, μέσα στον Ιούλιο στην πόλη των Τρικάλων, μίλησαν σήμερα στον δήμαρχο Τρικκαίων, δύο εκπρόσωποι της εταιρείας Robosoft, η οποία κατασκευάζει αυτού του είδους τα λεωφορεία.
Όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, στην τελική φάση σχεδιασμού εισέρχεται το project που θα υλοποιηθεί στα Τρίκαλα για το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Ένα project που αφορά στην πρώτη, σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας σε μια πόλη, κίνηση ενός αυτοματοποιημένου μικρού λεωφορείου για τις ανάγκες των πολιτών.

Ο σχεδιασμός, τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίστηκε, αφορούσε σε διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες και στοιχεία για την κυκλοφορία των λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Τρικκαίων, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι διάφορες ανάγκες που προκύπτουν για την πόλη, σε συνδυασμό με τα τεχνικά ζητήματα.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής των ειδικών λωρίδων και των πρόσθετων έργων. Σε πρώτη φάση, οι εργασίες θα αφορούν σε κεντρικούς δρόμους, της πόλης των Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια, οι εργασίες θα επεκταθούν και σε λοιπούς δρόμους, από τους οποίους θα διέρχεται το όχημα.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s