H Google είναι πλέον και πάροχος κινητής τηλεφωνίας

150422143439-google-project-fi-780x439

Τη δική της υπηρεσία Δεδομένων Κινητής Tηλεφωνίας ανακοίνωσε η Google ξεκινώντας τις δοκιμές στις Η.Π.Α. Καινοτομίες με υψηλές φιλοδοξίες για τον αμερικανικό κολοσσό στο νέο του εγχείρημα.

Πριν από λίγες ημέρες η Google ανακοίνωσε τα μεγαλεπίβολα σχέδιά της σε ακόμα έναν τομέα: ουσιαστικά ο αμερικανικός κολοσσός αποτελεί πλέον και πάροχο διακίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, εγκαινιάζοντας στις Η.Π.Α την δική της υπηρεσία που ονομάζει “Project Fi”.

H νέα υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο σε Nexus 6 συσκευές. Για την υλοποίηση του πλάνου της η Google συνεργάζεται με δύο σημαντικούς παρόχους στις Η.Π.Α ,τις T-Mobile και Sprint δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο με ένα εκατομμύριο free Wi Fi hotspots.  Ποιες είναι όμως οι καινοτομίες που υπόσχεται να εισάγει η Google αλλάζοντας ριζικά την επικοινωνία μας

google-project-fi-640x338

Σήμα παντού

Ας υποθέσουμε ότι κινείσαι διαρκώς χρησιμοποιώντας την συσκευή σου για video κλήσεις, σερφάρισμα στο Internet κλπ. Με το Project Fi η Google υπόσχεται το καλύτερο δυνατό δίκτυο σε όλες τις περιστάσεις και όχι μόνο: αν αφήσες έναν χώρο με δίκτυο Wi Fi ενώ βρίσκεται μια συνομιλία σου σε εξέλιξη η τεχνολογία της Google θα πραγματοποιήσει την μετάβαση στην επόμενη πηγή δεδομένων, χωρίς να διακόπτεται η κλήση.

Ένας αριθμός, αμέτρητες συσκευές

Χάρη στη δύναμη του cloud, ένας τηλεφωνικός αριθμός δεν περιορίζεται σε μία συσκευή: η ιδέα είναι να μπορείς να μιλάς και να στέλνεις μηνύματα από οποιοδήποτε smartphone, tablet ή laptop.

Ένα καινοτόμο, δίκαιο σύστημα χρέωσης

Και φτάνουμε στο ζουμί που δεν είναι άλλο από το κόστος της υπηρεσίες. Για να χρησιμοποιείς το project Fi θα μπορείς να αποκτήσεις ένα βασικό πακέτο που θα προσφέρει ομιλία, Internet και μηνύματα με 20 δολάρια τον μήνα. Απο εκεί και πέρα στην χρέωση θα προστίθενται 10 δολάρια για κάθε 1GB δομένων. Έτσι λοιπόν το 1GB επιπλέον θα κοστίζει +10 δολάρια, 20 δολάρια θα κοστίζουν τα 2 επιπλέον GB κ.ο.κ.

Ωστόσο το πρόγραμμα της Google είναι ταυτόχρονα έξυπνο και ευέλικτο, προβλέποντας να σε χρεώνει για όσα ακριβώς δεδομένα χρησιμοποιείς και επιστρέφοντας τη διαφορά: αν π.χ χρησιμποποίησες το 1.5 GB των δεδομένων από τα 3 που είχες πληρώσει, θα σου επιστρέφεται η διαφορά, ήτοι 15 δολάρια.

Σίγουρα απομένουν πολλές λεπτομέρειες να διευκρινιστούν ενώ θα πρέπει να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου στις πρώτες αγορές που θα εφαρμοστεί η νέα υπηρεσία. Η αποκλειστικότητά της σε Nexus 6 συσκευές για την ώρα φαντάζει κάπως περιοριστική ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα που έχει την δυνατότητα να φέρει νέα δεδομένα στην αγορά της τηλεφωνίας.

Πηγη

Leave a comment