Συμβουλές για να ψωνίσεις μέσω eBay (που να βρεις φτηνά, πως να τα επιλέξεις, τι να προσέξεις)

Το eBay είναι ένας θησαυρός που πολλοί δεν έχουν ανακαλύψει.

Σας δίνω βασικές συμβουλές και extra tips για να κάνετε τις αγορές σας μέσα από το eBay και να κερδίσετε πραγματικά μεγάλες διαφορές. Τα πράγματα είναι απλά.

greekayon ebay

Βασικές συμβουλές

1. Πρόσεξε καλά το προϊόν. Στο eBay θα σε βοηθήσει μόνο το μυαλό σου, κανένας άλλος. πήγαινε στα καταστήματα και βρες ένα προϊόν που σε ενδιαφέρει και μετά ψάξτο στο eBay. Πρέπει όμως να ξέρεις ακριβώς ποιο είναι αυτό το προϊόν και να γλιτώσεις κακοτοπιές όμως αντίγραφα κλπ κλπ. Πχ. ψάχνουμε μπαταρία για το κινητό μας. Άλλο η γνήσια, κι άλλο οι μαϊμού (που δεν είναι απαραίτητα κακές). Προσοχή στα παπούτσια, να είναι το σωστό μέγεθος, το Ευρωπαϊκό. Επίσης προσοχή στα κινητά, μπορεί να μην έχουν ελληνικά μέσα και μετά θα ψάχνουμε.

2. Μεταφορικά. Τα μεταφορικά είναι ένα μπελάς. Μπορείς να ψάχνεις μόνο προϊόντα που έρχονται δωρεάν στην Ελλάδα. Προσοχή να επιλέξεις Ελλάδα και να δεις το κόστος. Μπορεί για ένα προϊόν να είναι Χ το κόστος και για ένα άλλο να είναι Υ. Αν η Ελλάδα δεν αναφέρεται, δεν παραδίδει στη χώρα μας ή περιλαμβάνεται στο Worlwide.

3. Δωρεάν μεταφορικά. Μπορείς να ψάξεις αγγελίες που έχουν μόνο δωρεάν μεταφορικά. Υπάρχουν και είναι πολλές. Μου έχει τύχει να αγοράσω κάτι που κάνει μόλις 1 δολάριο και να έχει δωρεάν μεταφορικά (φακό για το αυτοκίνητο). Επίσης καμιά φορά μπορεί να έχει δωρεάν μεταφορικά ή επί πληρωμή για πιο γρήγορα. Εκεί ζυγίζεις τι θέλεις. Εμένα πάντως δεν με νοιάζει να περιμένω να έρθουν με το απλό ταχυδρομείο.

4. Φόροι τελωνείου. Προσέχουμε τους φόρους τελωνείου για να μην έχουμε κακές εκπλήξεις τόσο ως προς τα λεφτά που θα πρέπει να πληρώσουμε για εκτελωνισμό όσο και το χρόνο που θα φάμε στο αεροδρόμιο για τη διαδικασία. Αν παραγγέλνουμε από Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχουμε τελωνείο. Αν η παραγγελία είναι από Κίνα ή ΗΠΑ και το ποσό ξεπερνάει τα 22 ευρώ (εμπορικό χαρακτήρα) ή τα 45 ευρώ (μην εμπορικό) τότε λογικά πρέπει να περάσει τελωνείο. Αν στο στέλνουν με κούριερ (UPS, FEDEX κλπ) τότε περνάει αναγκαστικά σε μεγάλα ποσά. Με απλό ταχυδρομείο υπάρχει πιθανότητα να το γλιτώσεις αν δεν είναι τεράστιο το πακέτο. Υπάρχει η πιθανότητα να γράψει ο αποστολέας χαμηλότερη τιμή ή “δώρο”, τις περισσότερες φορές γλιτώνεις έτσι το τελωνείο αλλά όχι πάντα. Αν περάσεις τελωνείο την πάτησες αν το προϊόν είναι μεγάλης αξίας γι’αυτό εδώ προσέχουμε πολύ.

Extra tips

Ψάξε. Αν δεν ξέρεις πως να ψάξεις μια λέξη ή ένα προϊόν, ψάξε στο Google Translate και μετά βάλε τη λέξη στο eBay ή στο Google Photos για να σιγουρευτείς ότι θα δώσει τα ίδια προϊόντα.

Καινούργια και μεταχειρισμένα. Πρόσεχε τα προϊόντα που είναι καινούργια κι αυτά που είναι μεταχειρισμένα. Αν βλέπεις χαμηλή τιμή να το κοιτάς δεύτερη φορά, οι πωλητές το γράφουν.

Paypal. Το Paypal βολεύει για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στις πληρωμές. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις και τις πιστωτικές κάρτες.

Αργή παραλαβή. Μπορεί να πάρει και ένα μήνα μέχρι να έρθει ένα προϊόν από την Κίνα με απλό ταχυδρομείο. Μην σκας. Περίμενε. Αν περάσει ο μήνας και δεν έχει έρθει, στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή.

Ο καλός ο πωλητής. Ο καλός ο πωλητής έχει καλές και πολλές κριτικές. Και μια κακή να έχει μην φρικάρεις, όλοι κάνουμε λάθη.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s