Τρισδιάστατος σαρωτής για τα τέλεια… παπούτσια

493484DE4B4A9E7D03E1325F99F43329

Για ταιριάζουν απόλυτα στα πόδια σας!

Φανταστείτε σε λίγα χρόνια να μπαίνετε σε κάποιο κατάστημα πώλησης υποδημάτων και αντί να ζητάτε τα παπούτσια που σας ενδιαφέρουν στο νούμερό σας, για να δείτε αν ταιριάζουν επάνω στα πόδια σας… ο υπάλληλος να γνωρίζει ήδη ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς!

Κάπως έτσι τουλάχιστον φαντάζεται η σουηδική εταιρεία Volumental το μέλλον στο χώρο της υποδηματοποιίας και για το λόγο αυτό δημιούργησε έναν τριδιάστατο σαρωτή, ο οποίος διασφαλίζει ότι τα παπούτσια θα ταιριάζουν απόλυτα στο πόδι κάθε ενδιαφερόμενου πελάτη.

Η τεχνολογία αυτή θα δοκιμαστεί πρώτα στα υποδήματα, όμως μπορεί να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς, όπως τα κοσμήματα, τα γυαλιά, τα κράνη, ρούχα, ακόμη και ακουστικά για τα αυτιά.

shoe2 shoe3
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνολογία που ανέπτυξε μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αγοραπωλησίες προϊόντων στο μέλον.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί τρισδιάστατες κάμερες, όπως την Kinect της Microsoft ή τη RealSense της Intel, για να «χαρτογραφεί» το πόδι ενός ατόμου μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Οι κάμερες συνδέονται με έναν υπολογιστή και περιστρέφονται γύρω από το πόδι, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη εικόνα που αποτυπώνει το ακριβές μέγεθος και σχήμα του ποδιού.

Φέτος το φθινόπωρο, το κατάστημα Scarosso στη Φρανκφούρτη θα είναι το πρώτο που θα δοκιμάσει τη νέα υπηρεσία.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s