Ο τεχνολογικός αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος!!!

012

Ένα νέο σύστημα αυτοκινητοδρόμων με άσφαλτο που φωσφορίζει και φωτεινούς δείκτες που μπορούν να κάνουν προγνώσεις για τον καιρό βρίσκεται… καθ’ οδόν στην Ολλανδία.

Ο “έξυπνος αυτοκινητόδρομος” που ανέπτυξαν το Studio Roosegaarde κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Μελλοντικής Ιδέας στα Ολλανδικά Βραβεία Σχεδίου και προχωρούν με την υλοποίηση. Όπως αναφέρουν οι αρχές, οι πρώτοι τέτοιοι αυτοκινητόδρομοι θα δοθούν στην κυκλοφορία από την ερχόμενη χρονιά.

Οι δημιουργοί του κατάφεραν να φτιάξουν μια φωσφορίζουσα πούδρα η οποία θα αντικαταστήσει τη διαγράμμιση στην άσφαλτο. Η πούδρα απορροφά το ηλιακό φως και μπορεί να φωσφορίζει για διάρκεια 10 ωρών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ειδική βαφή η οποία θα ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από ορισμένους βαθμούς Κελσίου δείχνοντας πάνω στην άσφαλτο το σύμβολο του χιονιού ώστε να εφιστά την προσοχή των οδηγών.

Το πρώτο δίκτυο που θα στρωθεί με την εν λόγω φόρμουλα, θα έχει λωρίδες προτεραιότητας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαδραστικό φωτισμό που θα ενεργοποιείται με το πέρασμα των αυτοκινήτων, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια και φώτα τροφοδοτούμενα από αιολική ενέργεια.

022 05 041 031
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s