Πώς να επιδιόρθωσεται τα χαλασμένα Pixels…

greekayonpixels

Αρκετές οθόνες έχουν χαλασμένα pixels γι αυτό αποφάσισα να σας δώσω μερικές συμβουλές για το πως να τα ξεφορτωθείτε.4-pixels_of_pixels_of_pixels

Η διαδικασία υπόσχεται πολλά αλλά δεν είναι 100% αποτελεσματική. Πολλές φορές το χαλασμένο PIXEL ειναι θέμα hardware οθόνης και όχι απλα ενα κοιμισμένο PIXEL. Στην δεύτερη περίπτωση που ειναι και πίο σπάνια το πρόβλημα λύνεται.

dead-pixel

Εσωτερικό μασάζ οθόνης.
Πρόκειται για μια εικόνα η οποία αναγκάζει όλα τα pixels να αλλάζουν πολύ γρήγορα διαφορετικά χρώματα. Αυτή η γρήγορη και βίαιη αλλαγή σε απομακρυσμένα χρώματα (πχ από απόλυτο κόκκινο σε πράσινο) μπορεί να ξυπνήσει τα νεκρά pixels.

pixels0

Βήμα 1: Αλλαγή ανάλυσης οθόνης
Για να γίνει το εσωτερικό μασάζ θα πρέπει η οθόνη να είναι στη μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει. Ο ρυθμός ανανέωσης δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο αλλά καλό θα ήταν να μπει στο μέγιστο.

Βήμα 2: Επιδιόρθωση
Στη σελίδα jscreenfix κάτω υπάρχει ένα κουμπί που λέει “Launch jScreenFix”. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο με “χιόνια”. Μετακίνησε το ώστε χαλασμένο pixel να είναι στο κέντρο από αυτό το περίεργο παράθυρο. Άφησέ το εκεί για 5 λεπτά. Καλό είναι να μην κάνεις άλλη δουλειά ταυτόχρονα γιατί θα σου βγουν τα μάτια.

Βήμα 3: Επανάληψη.
Αν μετά από 5 λεπτά δεν διορθωθεί το πρόβλημα, επανάλαβε για ακόμα 5. Τα περισσότερα χαλασμένα pixels διορθώνονται μέσα σε 20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία…

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s