Ο ρομποτικός αγρότης [video]

33878B13E762EF7E36B027FD1DBCC6FD

Η έχει μπει στη γεωργική παραγωγή εδώ και χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η τεχνολογική πρόοδος στο συγκεκριμένο χώρο έχει πάψει.

Κάθε άλλο μάλιστα, αφού ερευνητές της εταιρείας Blue River αναπτύσσουν ένα ρομπότ ικανό να σκαλίσει και να «αραιώσει» κατάλληλα ένα χωράφι με μαρούλια. Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα της μηχανής, όμως, είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας το έργο της. Κάνει τη δουλειά στον ίδιο χρόνο που θα απαιτούνταν τα χέρια τουλάχιστον είκοσι ανθρώπων!

Το «Ρομπότ-Μαρουλιών» ή «Lettuce Bot», όπως ονομάζεται, δοκιμάστηκε και ελέγχθηκε σε γεωργική έκταση στην Καλιφόρνια.

«Η τεχνολογία μας επιτρέπει να εστιάσουμε στο κάθε φυτό. Έτσι, κάνουμε πιο ακριβείς υπολογισμούς και καταλήγουμε σε εξειδικευμένες λύσεις. Ρίχνουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια λίπασμα και χημικά σε συγκεκριμένα φυτά» τόνισε ο Χόρχε Ερό, διευθυντής της εταιρείας Blue River Technology.

«Επιπλέον, τελειώνουμε με τα παράσιτα χωρίς να ψεκάσουμε τα πάντα. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες αναφορικά με την αύξηση στην απόδοση της γεωργικής παραγωγής» πρόσθεσε.

Το ρομπότ έχει σχεδιαστεί ώστε να χειρίζεται την «ευαίσθητη» σοδειά με προηγμένους ανιχνευτές και βιντεοκάμερες, εξελιγμένο λογισμικό οπτικής αναγνώρισης, σειρά ηλεκτρονικών εφαρμογών αλλά και ρομποτικά εργαλεία.

Όσον αφορά στη γεωγραφική ακρίβεια με την οποία λειτουργεί, διαθέτει υψηλής ακρίβειας σύστημα GPS, προκειμένου να αποκλείεται σχεδόν και το παραμικρό περιθώριο λάθους.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s