Το Light Phone θέλει να μας… ξεκολλήσει από τα smartphones!

light1_2015_6_7_14_45_17_b1

Τα πάντα πλέον γύρω μας αρχίζουν να σχετίζονται με την «έξυπνη» τεχνολογία. Από τα «έξυπνα» κινητά στα «έξυπνα» ρολόγια, και από τις «έξυπνες» κουζίνες στα «έξυπνα» αυτοκίνητα, οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερα προϊόντα με πρόσβαση στο διαδίκτυο και ειδικές εφαρμογές.

Για μια ομάδα σχεδιαστών όμως από τη Νέα Υόρκη, η «έξυπνη επανάσταση» έχει κάποιο όριο. Γι’ αυτό αποφάσισαν να σχεδιάσουν το πρώτο «anti-smartphone».

Το Light Phone είναι ένα απλό gadget, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά αυτό μιας πιστωτικής κάρτας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή γραπτών μηνυμάτων.

light2

Το νέο προϊόν δημιούργησαν οι Joe Hollier και Kaiwei Tang και το παρουσίασαν στο πρόσφατο 30 Weeks incubator της Google στη Νέα Υόρκη.

Το περιγράφουν ως «το τηλέφωνο που δεν έχει σχέση με τα τηλέφωνα».

Το Light Phone έχει διαστάσεις 3,4 x 2,0 ιντσών και διαρκεί 20 ημέρες με μία φόρτιση. Η οθόνη είναι dot matrix LED, έχει βάρος μόλις 36,5 γραμμάρια και διαθέτει δέκα αριθμούς που μπορούν να αποθηκευτούν στη μνήμη για speed dialing.

Σύμφωνα με τους εφευρέτες της συσκευής, το κυριότερο ατού της είναι ότι οι χρήστες του Light Phone δε θα έχουν μανία με το να κοιτάζουν συνεχώς το κινητό τους τηλέφωνο.

«Δε δημιουργούμε νέα τεχνολογία. Χρησιμοποιούμε την καλύτερη, υπάρχουσα τεχνολογία με ένα νέο τρόπο» εξηγούν οι ίδιοι στη σελίδα που δημιούργησαν στο Kickstarter.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s