Ετσι θα μετατρέπεται το θαλασσινό νερό σε πόσιμο

pa-708_27

Με 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό μια εταιρία έρχεται και υπόσχεται να μετατρέψει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.


Το Desolenator σύμφωνα με το CNBC είναι ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να μετατρέψει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο. «Το 97% του νερού στον πλανήτη είναι θαλασσινό και το σχέδιό μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το νερό λύνοντας με αυτόν τον τρόπο την παγκόσμια κρίση στο θέμα του νερού» δήλωσε ο CEO του Desolenator.


Το Desolenator μπορεί να παράγει μέχρι και 14 λίτρα νερό την ημέρα και να λειτουργεί χωρίς να χαλάει για 20 χρόνια και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ανταλλακτικά.
Το Desolenator χρησιμοποιεί την επιφάνεια του ηλιακού πάνελ για να βράσει νερό. Το νερό βράζει περίπου στους 100 βαθμούς. Επειτα, οι υδρατμοί περνάνε μέσα από ένα μηχάνημα ανταλλαγής θερμότητας προκειμένου να ζεστάνουν το αλατισμένο νερό. Τέλος, υπάρχουν δύο έξοδοι. Από τη μία βγαίνει καθαρό, πόσιμο νερό και από την άλλη βγαίνει αλάτι.


Το κόστος της εγκατάστασης ενός Desolenator σε ένα σπίτι θα είναι λιγότερο από 774 δολάρια, σύμφωνα με τον William Janssen, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Desolenator.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s