Περιηγηθείτε με ένα κλικ στα αρχαία και τα μοντέρνα θαύματα του Κόσμου. (video)

Περιηγηθείτε με ένα κλικ στα αρχαία και τα μοντέρνα θαύματα του Κόσμου
Μάθετε τα πάντα για το Google World Wonders
833788_taj-mahal-native-2
Επισκεφθείτε από κάθε οθόνη, τα εμβληματικότερα αξιοθέατα πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη, σαν να ήσασταν εκεί Όλοι ονειρευόμαστε ταξίδια κι εξερευνήσεις σε εξωτικά μέρη του πλανήτη ή σε ιστορικά αξιοθέατα μακρινών χωρών που είτε έχουμε δει σε κάποια εγκυκλοπαίδεια, ντοκιμαντέρ ή ταινία.
Αυτή τη φυσική περιέργεια και την τάση του κόσμου να ανακαλύπτει διαισθάνθηκε από νωρίς η Google, η οποία μέσω της πρωτοβουλίας της «Google Cultural Institute», συγκεντρώνει και παρουσιάζει στο κοινό του διαδικτύου τα μεγαλύτερα, θαυμαστά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς στο σάιτ-σταθμό Google World Wonders.
Εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία Street View, τις γνώσεις της στη ρομποτική και την φορητότητα των πανοραμικών μηχανών λήψης φωτογραφιών, τα τελευταία 4 χρόνια, οι ομάδες της Google κατάφεραν να φωτογραφήσουν εμβληματικά σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος σε όλη τη Γη.
Από τις σελίδες του Google World Wonders μπορείτε να βρεθείτε και να περιηγηθείτε σε δεκάδες σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως την Πομπηία, τις Πυραμίδες της Γκίζα, το Ταζ Μαχάλ, τα αρχιτεκτονικά θαύματα των αρχαίων ναών των Χμέρ, αποκτώντας πρόσβαση ακόμα σε τοποθεσίες που απαγορεύεται να δει το μάτι τουρίστα.
Όμως η εικονική, πανοραμική περιήγηση του World Wonders, σας μεταφέρει με ρεαλισμό και στο Βόρειο Πόλο και το φυσικό περιβάλλον των Πολικών Αρκούδων, στους επίγειους παραδείσους των εξωτικών νησιών Fernando de Noronha και Atol das Rocas αλλά και το βυθό τους. Μέρη που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση αφού έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν πλούτο των εικόνων που συγκέντρωσε η Google στο σάιτ World Wonders.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s