Τα ελαστικά του μέλλοντος (video)

Ελαστικά μαγνητικού πεδίου, χωρίς αέρα, μεταβλητής πρόσφυσης και άλλες καινοτομίες

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hankook ετοίμασε ένα εκπληκτικό βίντεο με τα βραβευμένα σχέδια για τα ελαστικά του μέλλοντος που σχεδίασαν φοιτητές βιομηχανικού σχεδίου του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι.

Το ελαστικό Tildread έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πιο δυναμική ικανότητα στις στροφές με τη χρήση ελαστικών κλίσης χωρίς αέρα. Χωρίζει τη ρόδα σε τρία παράλληλα τμήματα δαχτυλιδιών, επιτρέποντας στον οδηγό του οχήματος να παίρνει τις στροφές όπως μια μοτοσικλέτα. Καθώς ο τροχός γυρίζει, κάθε τμήμα ατομικά ανυψώνεται ή χαμηλώνει, επιτρέποντας μέγιστη πρόσφυση με το δρόμο. Η ισχύς παρέχεται σε κάθε τμήμα μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα, επιτρέποντας σε κάθε τμήμα να περιστρέφεται σε διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με τις ανάγκες.

Το ελαστικό χωρίς αέρα Motiv αποτελεί μία ιδανική λύση για οδήγηση off-road,
το οποίο προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους.

Το eMembrane πρόκειται για ένα υβριδικό ελαστικό, το οποίο σχεδιάστηκε για να παρέχει εξαιρετική οικονομία καυσίμου, αλλά και εξαιρετικά κρατήματα για ζωηρές επιδόσεις,μεταβάλλοντας το προφίλ του και προσαρμόζοντας ανάλογα τη γεωμετρία του.

Το ελαστικό Mag-Trac χρησιμοποιεί την τεχνολογία του μαγνητικού πεδίου για τη δημιουργία κενού χώρου μεταξύ του τροχού και του κομβικού σημείου του οχήματος, επιτρέποντας μία πιο άνετη και ήσυχη οδήγηση.

22222 33333

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s