Ο τρόπος που μαθαίνουμε τον καιρό άλλαξε…(video)

Η προηγμένη τεχνολογία εφαρμόζεται και στον τρόπο που ενημερωνόμαστε για τον καιρό χάρη στη πρόσφατη ιδέα του Ken Kawamoto μέσα από τη διαδραστική συσκευή Tempescope.

Πόσοι από εσάς είχατε στο σπίτι σας εκείνη την κυρία-άγαλμα που το φόρεμά της άλλαζε κάθε φορά που άλλαζε και ο καιρός; Μπορεί να μην αποτελούσε τελικά εγγύηση για την πρόβλεψη του καιρού, παρέμενε ωστόσο εντυπωσιακό το γεγονός ότι, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο μηχανισμό, το φόρεμά της από μοβ γινόταν μπλε και από μπλε, πράσινο. Περισσότερο ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι στα παιδικά μας αθώα μάτια παρά ένας έγκυρος μετεωρολόγος, όμως ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε μία διαδραστική συσκευή που λαμβάνοντας αυτόματα την κατάλληλη ενημέρωση μέσω διαδικτύου, μας ενημερώνει για το αν θα έχει ήλιο ή θα βρέξει και μάλιστα με έναν ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο.

Ο τρόπος που μαθαίνουμε τον καιρό άλλαξε...

Ο λόγος για τη συσκευή Tempescope, ένα μικρό, διακριτικό διαφανές κουτί, το οποίο αφού κατεβάζει μετεωρολογικές πληροφορίες  από το διαδίκτυο με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου, διαθέτει την «έξυπνη τεχνολογία» να τις μεταφράζει και να τις μετατρέπει σε ήλιο, σύννεφα, κεραυνούς, βροχή κ.ο.κ. Απαλλαγείτε λοιπόν από την συνήθεια να χαζεύετε τον καιρό μέσω διαδικτύου με τον παραδοσιακό, βαρετό τρόπο και γνωρίστε το Tempescope.

Ο τρόπος που μαθαίνουμε τον καιρό άλλαξε...

Το Tempescope αποτελεί η εξέλιξη των πειραματισμών του Kawamoto που πραγματοποιούσε με ένα πλαστικό μπουκάλι σαμπουάν από το 2014 και αυτή τη στιγμή μία δημιουργική ομάδα δουλεύει εντατικά προκειμένου να βρει τους τρόπους που αυτή η έξυπνη συσκευή θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s