Προσοχή: Νέος επικίνδυνος ιος στο facebook!!! Δείτε τι πρέπει να κάνετε…

ALeqM5gYq9hFHs9yXl5MsVAPFd5pUwJUlA
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την εκ νέου διάδοση κακόβουλου λογισμικού (Phishing advertisement Trojan), που είχε εμφανιστεί ξανά κατά το παρελθόν και εξαπλώνεται με την εμφάνιση μηνύματος (link VIDEO) το οποίο φαίνεται οτι στάλθηκε απο εσάς  στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook». Δηλαδή κάθε χρήστης μπορεί να δεχθεί μήνυμα στο INBOX (messenger) με τη μορφή ενός βίντεο με την φωτογραφία του προφίλ του.
69b95d467a21d9a6e9fc29f2b65ed6c4
Ωστόσο πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει τον υπολογιστή, αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει!!! Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένος για να αποφέρει κέρδη απο διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται διαμέσου της υπηρεσίας αμέσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και προτρέπει τους παραλήπτες να δούν ένα βίντεο…απλα!

Τι πρέπει να κάνετε για να είστε ασφαλείς

Μπείτε στα Settings/Εργαλεία σας εδώ

https://www.facebook.com/settings?tab=privacy&view

αλλάξτε τη ρύθμιση οι μηχανές αναζήτησης να μην συνδέονται με το timeline σας.

privacy settingsΣε αυτο τον ΙΟ στοχοποιούμαστε μέσω των μηχανών αναζήτησης…

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Γενικά για τις ρυθμίσεις

Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας στο Facebook για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας, τότε διαβάστε τον νέο βελτιωμένο οδηγό που έχει αναρτήσει το αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο.

Υπό το φως των πρόσφατων ειδήσεων που αποκάλυψαν ότι το Διαδίκτυο είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από ό,τι νομίζαμε, και με τους ανθρώπους σιγά-σιγά να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε κάθε είδους κοινωνικές πλατφόρμες μέσων μαζικής ενημέρωσης, το Facebook αποφάσισε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και να δείξει στους χρήστες του τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουν για να εξασφαλίσουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Facebοok, ο λόγος για την έκδοση του οδηγού «Πως να διατηρείτε το λογαριασμό σας ασφαλή» ήταν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τους τρόπους που πρέπει να χειριστούν το λογαριασμό τους ώστε να μην κινδυνεύουν από απατεώνες ή spam ή κακοδιαχείριση των δημοσιεύσεών τους.

Ο οδηγός αυτός παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με διάφορα θέματα ασφαλείας που ενδέχεται να συναντήσουν οι χρήστες, όπως, πώς να δημιουργήσουν έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης, ή ακόμα και τρόπους εντοπισμού απόπειρας phishing ή αν κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Οδηγός χρήσιμων συμβουλών —————-> Εδώ

How_to_Keep_Your_Account_Secure_-_2015-06-26_21.32.10

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s