Το πρώτο jetpack που πωλείται στην αγορά είναι γεγονός…

Το_πρώτο_jetpack_που_πωλείται_στην_αγορά_είναι_γεγονός_-_Pathfinder.gr_-_2015-07-05_16.30.01

“Το καλό το πράγμα αργεί να γίνει”, λένε…καλύτερη επιβεβαίωση του εν λόγω γνωμικού από το Martin Jetpack δεν υπάρχει. Διότι, αγαπητοί και αγαπητές το πιο cool κατά κοινή ομολογία gadget διατίθεται προς πώληση και χρειάστηκαν 35 ολόκληρα χρόνια για να συμβεί αυτό.

Υπάρχουν τα drones, τα hoverboards και άλλα διάφορα…ξέρουμε όμως από τότε που είμασταν παιδιά και το ονειρευόμασταν ότι τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με ένα jetpack. To Martin Jetpack, αποτελεί επινόηση του Glenn Martin από το μακρινό 1981.

Το 1998 ιδρύθηκε η εταιρεία Martin Aircraft Company η οποία έβαλε μπροστά το μεγαλεπίβολο σχέδιο δημιουργίας ενός jetpack που στην παρούσα του μορφή μπορεί και πετάει μέχρι και μισή ώρα με ταχύτητα έως και 74 χλμ. / ώρα σε ύψος έως και 1000 μέτρα από το έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν αντιθέσει με τα jetpacks που έχουμε δει στον κινηματογράφο το συγκεκριμένο χρησιμοποιεί ειδικούς έλικες και όχι προωθητικούς πυραύλους. Επιπλέον, διαθέτει την δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης σε κάθετη θέση, ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει και μη επανδρωμένες χρήσεις, θυμίζοντας drone.

Εικόνα από τις "τουρμπίνες" του Martin jetpack

Ειρήσθω εν παρόδω φαίνεται πως το αεριωθούμενο όχημα δεν προορίζεται απλά σαν ψυχαγωγικό παιχνίδι για μεγιστάνες αλλα σκοπεύει να προωθηθεί και ως εργαλείο για αποστολές διάσωσης αλλά και μεταφορικό μέσον, καθώς μπορεί να σηκώσει φορτίο έως και 120kg. Eστιάζοντας και στον παράγοντα της ασφάλειας η Martin Aircraft αναλύει την χρήση των ειδικών ελίκων που ενσωματώνει το jetpack που διαφέρουν από τους συμβατικούς που χρησιμοποιούν άλλα σκάφη, δεν είναι εκτεθειμένοι και κατατρέφονται πιο δύσκολα.

Αν όλα αυτά δε σας έπεισαν τα παραπάνω βίντεο ίσως το καταφέρουν. Το μόνο που θα χρειαστείτε μετά είναι μόλις…200.000 δολάρια όταν θα κυκλοφορήσει η πρώτη εμπορική έκδοση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s