Το πρώτο 3D φόρεμα μπορεί να είναι το μέλλον της μόδας (video)

9615895609210806927

Ρούχα χωρίς ραφές και κατασκευασμένα με τρόπο ο οποίος είναι πολύ μακριά από τον παραδοσιακό και την κλασική τεχνική “κόψε-ράψε-γάζωσε”, μπορεί να αποτελούν το μέλλον της μόδας. Το πρώτο “τρισδιάστατο” φόρεμα μαζί με το λογισμικό που το κατασκεύασε, βρίσκεται στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης, MoMa.

Το φόρεμα, το οποίο αποτελεί προϊόν 3D εκτύπωσης, αποτελεί δημιουργία της Kinematics και κατασκευάστηκε σε εργοστάσιο της Νέας Υόρκης, χωρίς ίχνος ραφής. Το νέο δημιούργημα, στην ουσία, εκπροσωπεί μία νέα ιδέα πραγμάτων, όπου η έννοια της συναρμολόγησης και της σύνθεσης φαίνεται να μη έχουν θέση.

Τα περίτεχνα μοτίβα του φορέματος δημιουργούν ένα ενιαίο κομμάτι νάϊλον το οποίο επιτρέπει στο σώμα να κινηθεί ελεύθερα και φυσικά.

Τα μοναδικά πλαίσια του φορέματος
Τα μοναδικά πλαίσια του φορέματος

Στην πραγματικότητα, οι σχεδιαστές υιοθέτησαν την ιδέα της αναδίπλωσης, της συμπίεσης, και της εκτύπωσης, φτάνοντας στη δημιουργία μίας αποτελεσματικής κατασκευής.

Αυτό το νέο δημιούργημα αποτελείται από 2.279 μοναδικά πλαίσια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 3.316 “μεντεσέδες”, και παρόλο που το κάθε συστατικό μεμονωμένα είναι άκαμπτο, το συνεχές ύφασμα επιτρέπει στο φόρεμα να είναι ευέλικτο και ρευστό.

Το φόρεμα που παντρεύει μόδα και τεχνολογία
Το φόρεμα που παντρεύει μόδα και τεχνολογία

Οι δημιουργοί του 3D φορέματος, Jessica Rosenkrantz και Jesse Louis Rosenberg, δήλωσαν στο Mashable: “αυτό είναι το πρώτο 3D φόρεμα που φοριέται κατευθείαν από το μηχάνημα”.

Εμείς να προσθέσουμε ότι το μοτίβο “διάτρητο ύφασμα” είναι πολύ στη μόδα, θέτοντας μας μεγάλες προσδοκίες για τον τρόπο κατασκευής των μελλοντικών ρούχων, τα οποία μάλιστα παντρεύουν τεχνολογία και υψηλή μόδα.

Video:

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s