Το πρώτο smartphone με κουμπιά Braille για τυφλούς!!!

Η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας OwnFone κατασκεύασε το πρώτο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με πλήκτρα Braille για τυφλούς, σύμφωνα με το BBC.
Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία έγινε ευρύτερα γνωστή όταν δημιούργησε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που επέτρεπε στον χρήστη να τη διαμορφώσει ώστε να καλεί μόνο συγκεκριμένες επαφές.
Το 2013, ένα παρόμοιο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο κατασκευάστηκε από το Indian Institute of Technology, ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά.
Αντίθετα, το νέο τηλέφωνο της OwnFone θα πωλείται κανονικά στην αγορά και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Υπολογίζεται ότι στη Βρετανία θα κοστίζει 60 λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 74 ευρώ.
Ο λόγος που η τιμή του νέου τηλεφώνου διατηρείται τόσο προσιτή είναι το γεγονός ότι κατασκευάζεται με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.
«Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν το τηλέφωνο τους με 2 έως 4 κουμπιά Braille. Τα κουμπιά είναι προγραμματισμένα για κλήσεις σε οικογένεια, φίλους, φροντιστές ή επείγοντα. Είναι το πρώτο τηλέφωνο με τρισδιάστατα εκτυπωμένο πληκτρολόγιο. Παράλληλα, για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν Braille μπορούμε να εκτυπώσουμε κανονικά γράμματα επάνω στα κουμπιά», δήλωσε στο BBC, ο κατασκευαστής του τηλεφώνου, Τομ Σάντερλαντ.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s