Η Nokia φορτίζει τα κινητά της με την βοήθεια του κεραυνού!!! (video)

925-Charge-2

Έχουμε δει κατά καιρούς ότι στη Nokia αρέσει να πειραματίζεται και να προοδεύει, έτσι, την τεχνολογία. Στο τελευταίο της πείραμα προσπαθεί να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο με την ενέργεια του κεραυνού!!

Η Nokia σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Southhampton (Αγγλία), μέσα σε εργαστηριακό και πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, κατάφερε να φορτίσει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας ενέργεια που “μάζεψε” από ένα προσομοιωμένο κεραυνό, ένα Nokia Lumia 925.

O Neil Palmer, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Southhampton δήλωσε για το πείραμα:

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή την “πρόκληση” που μας παρουσίασε η Nokia. Χρησιμοποιώντας εναλλασσόμενο ρεύμα, οδηγούμενο από έναν μετατροπέα, καταφέραμε να περάσουμε πάνω από 200.000 volts μέσω αέρα σε απόσταση 30cm, αποδίδοντας φως και θερμότητα παρόμοια με ενός κεραυνού. Το ρεύμα μετά πέρασε σε ένα δεύτερο μετατροπέα, που μας επέτρεψε να φορτίσουμε το τηλέφωνο.

Μας εξέπληξε το γεγονός ότι το κύκλωμα του Nokia τηλεφώνου κατάφερε με κάποιο τρόπο να σταθεροποιήσει το “θορυβώδες” ρεύμα που έλαβε, και μπόρεσε να φορτίσει την μπαταρία μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Αυτή η ανακάλυψη αποδεικνύει ότι η συσκευή μπορεί να φορτιστεί με ρεύμα που περνάει μέσα απ’ τον αέρα, και είναι ένα τεράστιο βήμα προς την κατανόηση μιας φυσικής ενέργειας όπως ο κεραυνός, και στην εκμετάλλευσή της. ”

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s