Εφαρμογή για Smartphone διακρίνει νόσους των ματιών

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία λένε, για αυτόν τον λόγο ερευνητές του Medical and Surgical Center for Retina, ανέπτυξαν μια εφαρμογή για smartphone που μπορεί να διακρίνει αν ο χρήστης πάσχει από κάποια ασθένεια των οφθαλμών.

smartphone-eye-test

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα του κινητού για να διακρίνει ανωμαλίες στην πυκνότητα του αμφιβληστροειδή χιτώνα δηλαδή τον χιτώνα που καλύπτει το πίσω μέρος του οφθαλμού και είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή του οπτικού σήματος σε εικόνα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η εφαρμογή ΔΕΝ αποκαθιστά τον οφθαλμίατρο σε καμία περίπτωση, όμως δίνει την δυνατότητα να δώσει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης των ματιών του χρήστη, ώστε αν υπάρξει πρόβλημα, να απευθυνθεί σε έναν ειδικό γιατρό.

Επίσης, η εφαρμογή θα μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που κατοικούν σε απομονωμένα μέρη, όπου η ανεπάρκεια κατάλληλου προσωπικού και εξοπλισμού καθιστά αδύνατη την έγκαιρη πρόληψη κάποιας ασθένειας των ματιών.

Η Ανάπτυξη του κατάλληλου λογισμικού προχωράει κανονικά και με ικανοποιητικά αποτελέσματα και σύντομα θα γίνει διαθέσιμη σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s