Νέα τεχνολογία φέρνει ολογράμματα στα smartphones! (video)

Η ιδέα ενός βιντεοπροβολέα ολογραμμάτων στα κινητά μας, είναι βγαλμένη από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που όσα βλέπουμε στις ταινίες έχουν γίνει πραγματικότητα. Αυτό φαίνεται να σκέφτηκαν στην Ostendo και ξεκίνησαν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

MK-CM803_HOLOGR_G_20140602175917

Η εταιρία διαθέτει επαναστατική τεχνολογία, η οποία της επιτρέπει να παράγει 5.000ppi προβολείς σε πολύ μικρό μέγεθος. Οι προβολείς θα είναι τόσο δυνατοί, ώστε να μπορούν να ρυθμίζουν το χρώμα, την φωτεινότητα και τις γωνίες ξεχωριστών ακτινών, ανάμεσα σε εκατομμύρια ακτίνες που απαιτούνται για την δημιουργία ολογράμματος. Ένα και μόνο chip είναι ικανό να παράγει καλό ολόγραμμα, αλλά με χρήση περισσοτέρων, είναι δυνατή η δημιουργία εξαιρετικών εικόνων με πολύ καλή ανάλυση και πολυπλοκότητα.

Η τεχνολογία είναι ακόμα σε αρχικά στάδια, και το πρώτο chip που θα βγει το 2015 θα προσφέρει 2D προβολή μέχρι 48 ιντσών σε κοντινή επιφάνεια. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ostendo όμως, το δεύτερο chip θα μπορεί να παράγει 3D απεικονίσεις που δε θα χρειάζονται επιφάνεια για την προβολή τους, αφού το μέσω θα είναι ο αέρας. Μάλιστα, το 3D μοντέλο, θα κυκλοφορήσει λίγους μήνες μετά το πρώτο!

BN-DB186_chip06_GR_20140602215133

Η τεχνολογία ολογραμμάτων δεν είναι κάτι καινούριο. Πριν δύο χρόνια είδαμε ολόγραμμα του Tupac στη σκηνή, ενώ το 1991 κυκλοφόρησε το Time Traveler, που ήταν πρώτο παιχνίδι με ολογράμματα!!! Το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε συσκευές αναπαραγωγής τόσο μικρές, ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα smartphone.

Η εποχή που θα κάνουμε βίντεο κλήση με ολογράμματα πλησιάζει!

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s