Ηλεκτρικό τρίκυκλο της Toyota καταργεί το μοτοποδήλατο (video)

Τον σύγχρονο ανταγωνιστή του ποδηλάτου παρουσίασε η Toyota στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2013.
Πρόκειται για το διθέσιο ηλεκτρικό τρίκυκλο i-Road, το οποίο, σύμφωνα με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει το ίδιο πλάτος με ένα συμβατικό μοτοποδήλατο.
Το πιο «δυνατό» χαρακτηριστικό του οχήματος είναι η τεχνολογία «Active Lean», που του επιτρέπει να κλίνει στις στροφές ακριβώς όπως το μοτοποδήλατο.
Το i-Road έχει τρείς ρόδες, μια πίσω και δυο μπροστά, γεγονός που βοηθά το όχημα να στρίβει με μεγάλη σταθερότητα και χωρίς κίνδυνο σε κλειστές στροφές.
Το τρίκυκλο διαθέτει επίσης ενισχυμένη ασφάλεια στην οροφή και ακτίνα στροφής τριών μέτρων, ενώ μπαταρίες ιόντων λιθίου τροφοδοτούν δυο ηλεκτροκινητήρες στις μπροστινές ρόδες.
Σχεδόν αθόρυβο, με γρήγορη επιτάχυνση και ικανό να διανύσει 50 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση, το i-Road είναι ιδανικό για την πόλη.
Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα σχέδιά της για την παραγωγή του οχήματος, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές στην γαλλική πόλη Γκρενόμπλ.
Το i-Road είναι το τελευταίο από μια σειρά ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων που παρουσιάζονται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Leave a comment