Από τα γιοτ στα… supercar!

WALLY

Το βλέπεις να σου κάνει προσπέραση με… χίλια, και νομίζεις ότι σκίζει τα κύματα! Το χαζεύεις παρκαρισμένο και ξεχνιέσαι θεωρώντας ότι βρίσκεσαι σε κάποια υπερπολυτελή μαρίνα, στο Μονακό, ας πούμε. Κάπως έτσι αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις στη θέα του supercar που σχεδίασε η Wally.

Η γνωστή εταιρία ταχύπλοων σκαφών, αποφάσισε να μπει δυναμικά σε ένα χώρο εντελώς καινούργιο για την ίδια, με ένα αυτοκίνητο… αμφίβιο. Δράστης αυτής της καινοτομίας ο σχεδιαστής Matthew Hockham, που εμπνεύστηκε από το πάθος της Wally για γιότ που ξεχωρίζουν για το design τους και αποφάσισε να το περάσει και στα αυτοκίνητα. Εγχείρημα όχι και τόσο δόκιμο, καθώς δεν ξέρεις αν το αμάξι που βλέπεις, είναι αμάξι, ή ένα γιότ πολυτελείας.

Αποτέλεσμα, ένα supercar που ξεχωρίζει για τις κοφτερές γωνίες του, τα σκουρόχρωμα παράθυρά του και το hi – tech εσωτερικό του. Ένα εσωτερικό, στο οποίο γίνεται εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, γεγονός που το κάνει άκρως εντυπωσιακό – και ελαφρύ. Η επιμήκυνση στο σασί, έχει γίνει για να μπορεί να μεταφέρει με άνεση ακόμα και χιονοπέδιλα, ένα σχήμα που ταιριάζει απόλυτα στην αεροδυναμική του.

Το πρωτότυπο μοντέλο της Wally ακροβατεί ανάμεσα στο φουτουριστικό και το μοντέρνο ή το άγριο και άβολο, εξαρτάται πώς το αντιμετωπίζει κανείς. Το βέβαιο είναι πως ακόμα η εταιρία δεν έχει αποφασίσει αν θα προχωρήσει άμεσα στην παραγωγή αυτού του μοντέλου ή αν θα το αφήσει στο χαρτί. Σε κάθε περίπτωση η ιδέα κεντρίζει το ενδιαφέρον και εντυπωσιάζει. Όσο για το τελικό αποτέλεσμα; Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή.

Η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει ως χαρακτηριστικό της μόνο την κατασκευή ταχύτατων superyachts. Έχει κυρίως την σχεδίαση ταχύπλοων με ιδιαίτερο γωνιώδες design, δανεισμένο από τα περίφημα στρατιωτικά σκάφη τεχνολογίας stealth. Δεν είναι τυχαίο ότι το supercar της Wally θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το 118 Wallypower της εταιρίας, ένα άγριο και επιθετικό γιότ που δείχνει έτοιμο να μπει στη μάχη με τα κύματα και να τα κατακτήσει με τη δύναμη και την ισχύ του, καθώς φτάνει έως τους 60 κόμβους.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s