Το πρώτο smartwatch για άτομα με προβλήματα όρασης

Το Dot είναι ένα smartwatch το οποίο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, καθώς είναι το πρώτο στον κόσμο με σύστημα braille, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα τα οποία πάσχουν από προβλήματα όρασης. Κατά τα άλλα έχει ότι και τα υπόλοιπα ρολόγια, GPS, Bluetooth 4.0, σύστημα μηνυμάτων, ξυπνητήρι και ώρα φυσικά.
Στην επιφάνεια του Dot υπάρχουν κάποιες ακίδες οι οποίες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν σε ταχύτητα που μπορεί να ρυθμίσει ο χρήστης, συλλαβίζοντας τις λέξεις σε γραφή Braille, ενώ ο χρήστης τοποθετεί το δάχτυλό του στην επιφάνεια.
Χάρη στο σύστημα αυτό, το συγκεκριμένο έξυπνο ρολόι, επιτρέπει στους χρήστες του να διαβάζουν ebooks χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια για να αγοράσουν έναν braille reader. Το Dot δεν θα ξεπερνά τα 300 δολάρια και οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν μέσα στο 2015. Η μπαταρία του θα διαρκεί περίπου 10 ώρες, αρκετός χρόνος μέσα στην ημέρα για ανάγνωση.
Όπως αναφέρει το techblog,gr, λόγω του ότι πολύ μικρό ποσοστό ατόμων γνωρίζει το σύστημα braille, το μεγάλο πλεονέκτημα του Dot είναι ότι έχει μέθοδο εκμάθησης braille.
«Το 90% των τυφλών ατόμων χάνει την όρασή του μετά την γέννηση και χάνουν την πρόσβασή τους στην πληροφόρηση από την μια στιγμή στην άλλη, χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό βοήθημα γι αυτούς. Επομένως το Dot μπορεί να γίνει ο καθημερινός τους οδηγός για να μάθουν το σύστημα Braille και να έχουν πρόσβαση στις καθημερινές πληροφορίες μέσα από τα δάχτυλά τους», δηλώνει ο CEO της εταιρείας Eric Ju Yoon Kim.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s