ΑΓΓΛΙΑ: Δρόμοι φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αυτά κινούνται!!!

Μπορεί να σας ακούγεται εξωπραγματικό η μακρινό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς η Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων στην Βρετανία σχεδιάζει να δημιουργήσει λωρίδες κυκλοφορίας οι οποίες θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται πανω σε αυτές. Τα αυτοκίνητα θα είναι εξοπλισμένα με ασύρματη τεχνολογία και το οδόστρωμα θα έχει θαμμένο από κάτω του ειδικό ηλεκτρομαγνητικό εξοπλισμό παραγωγής πεδίου. Έτσι καθώς το όχημα θα τρέχει στο δρόμο θα φορτίζει τη μπαταρία του!

Perierga.gr - Δρόμοι που φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αυτά κινούνται!

Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο 18 μηνών το έργο θα προχωρήσει σε δημόσιους δρόμους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια τεχνολογία που βλέπει το φως της ημέρας: το 2013, η πόλη Gumi της Νότιας Κορέας ενεργοποιήθηκε σε μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων που επιτρέπει ειδικά λεωφορεία να φορτίζονται με παρόμοια τεχνολογία.

Perierga.gr - Δρόμοι που φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αυτά κινούνται!

“Οι τεχνολογία οχημάτων προχωρά με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη οχημάτων εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών στους αυτοκινητοδρόμους της Αγγλίας και τους μεγάλους οδικούς άξονες” έγραψε προϊστάμενος μηχανικός αυτοκινητοδρόμων, Mike Wilson. “Οι off-road δοκιμές της τεχνολογίας ασύρματης ενέργειας θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου οδικού δικτύου για την Αγγλία και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τις εμπορευματικές μεταφορές σε όλη τη χώρα.”, συνέχισε.

Perierga.gr - Δρόμοι που φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αυτά κινούνται!

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s