Κινητά ιδανικά για ηλικιωμένους !!!

Τα κινητά εξελίσσονται διαρκώς, αλλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν…πορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπερσύγχρονες έξυπνες συσκευές, κυρίως λόγω της ηλικίας.

Η εταιρία Ownfone, που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο, φτιάχνει κινητά κατά παραγγελία, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη. Περηφανεύεται ότι έχει δημιουργήσει το πιο απλό κινητό τηλέφωνο στον κόσμο, επιτρέποντας σε ηλικιωμένους αλλά και σε ανθρώπους με προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.

Κάθε συσκευή πριν παραδοθεί στους πελάτες περιλαμβάνει τα ονόματα, ακόμη και τα πρόσωπα των επαφών τους. Τα πέντε-έξι ονόματα άμεσης χρήσης αποτελούν το βασικό πληκτρολόγιο της συσκευής, επιτρέποντας την γρήγορη κλήση τους. Οι συσκευές τυπώνονται από δισδιάστατους και τρισδιάστατους εκτυπωτές που περιλαμβάνουν και γραφή Μπράιγ.

Η Έλενα Κινγκ δουλεύει για τη φιλανθρωπική οργάνωση Age UK:
«Ανακαλύψαμε ότι όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αρκετά συχνά η επιδεξιότητά τους μειώνεται. Έτσι για παράδειγμα η οθόνη αφής μπορεί να έχει δυσκολία στο χειρισμό της. Επίσης, αν έχετε άνοια, Αλτσχάιμερ ή άλλο πρόβλημα με τη μνήμη σας, το να μάθετε μέσα από ένα δύσκολο εγχειρίδιο ή να κατανοήσετε ένα αρκετά δύσκολο λογισμικό μπορεί να σας φανεί πέρα από τις δυνάμεις σας ή να σας τρομάξει. Άρα η απλότητα είναι πολλές φορές η λύση σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Σύμφωνα με τις επίσημες βρετανικές στατιστικές το 82% των ατόμων με ηλικία 65-74 ετών χρησιμοποιούν κινητό, ενώ η χρήση κινητού πέφτει στο 52% σε ηλικίες πάνω από 75. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3,3 εκατομμύρια άτομα δεν χρησιμοποιούν κινητό στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s