Κατόπιν λαϊκής απαίτησης, το «dislike» έρχεται στο Facebook

dislike

Πέρα από το «like» (μου αρέσει) σύντομα το Facebook θα αποκτήσει και «dislike» (δεν μου αρέσει) ανακοίνωσε ο ιδρυτής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σε συνεδρία Q&A, ο κ. Ζούκερμπεργκ είπε ότι το δίκτυο βρίσκεται πολύ κοντά στο να αρχίσουν οι σχετικές δοκιμές από χρήστες, οι οποίοι ζητούν από το 2009 (οπότε και πρωτοεμφανίστηκε το «like») τη δυνατότητα να «καταψηφίζουν» τα posts άλλων χρηστών. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, σκοπός δεν είναι να πυροδοτήσει…διαμάχες στο Facebook, αλλά περισσότερο να δώσει τη δυνατότητα να εκφράσει κάποιος τη λύπη του όσον αφορά σε λυπηρού χαρακτήρα αναρτήσεις (π.χ. Θανάτους), καθώς το «like» δείχνει μάλλον…έλλειψη ευαισθησίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι αμφίβολο το κατά πόσον η κοινότητα των χρηστών θα το χρησιμοποιήσει όντως με αυτό τον τρόπο και όχι απλά ως…μέσον αποδοκιμασίας. Είναι επίσης αμφίβολο, σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά πόσο οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι θα ήθελαν να βλέπουν τα μηνύματά τους να περιβάλλονται από «dislike».

Σε κάθε περίπτωση, ο ιδρυτής του Facebook τόνισε ότι η ευρεία χρήση του κουμπιού θα καθιερωθεί αφού προηγηθούν δοκιμές.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s