Το πιο ηθικό smartphone στον κόσμο! -Σέβεται περιβάλλον και… εργαζομένους (video)

Το Fairphone είναι ένα ιδιαίτερο smartphone το οποίο παρουσιάστηκε το 2013, με ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται σε άλλες συσκευές: το Fairphone κατασκευαζόταν από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και από εργάτες με σωστές αμοιβές. Η εταιρεία που κατασκεύασε τη συσκευή αυτή, επανέρχεται σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, για να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Fairphone.

Το Fairphone 2 τρέχει λειτουργικό Android 5.1 Lollipop, ενώ στο εσωτερικό του «χτυπά» ένας επεξεργαστής Snapdragon 801, συνοδευόμενος από 2 GB μνήμης RAM και χώρο αποθήκευσης 32 GB που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD.

Η οθόνη 5 ιντσών της συσκευής έχει ανάλυση 1.920 x 1.080, ενώ εξοπλίζεται με LTE και δύο υποδοχές για κάρτες SIM.

Όπως είναι φυσικό, η συσκευή δεν βασίζεται μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και σε επιπλέον «αρετές» της. Για αρχή, το Fairphone 2 είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να το ανοίξει και να αφαιρέσει όποιο τμήμα έχει χαλάσει. Επιπλέον, το πίσω κάλυμμα καλύπτει τις άκρες του μπροστινού τμήματος, λειτουργώντας σαν προστατευτική θήκη.

Επιπλέον, οι κάτοχοι της συσκευής μπορούν να δουν ποιος έχει κατασκευάσει το κάθε τμήμα της συσκευής και πού ακριβώς βρίσκεται. Η εταιρεία χρησιμοποιεί όσο περισσότερα υλικά μπορεί από περιβαλλοντικά υπεύθυνες πηγές σε περιοχές που γίνονται συγκρούσεις, όπως το Κονγκό. Στόχος να ενισχύσει τις ηθικές πρακτικές όπου το αντίθετο είναι ο κανόνας.phone2

Προτεραιότητα είναι ακόμη η καλή διαβίωση των εργατών, με ένα ποσοστό από την αγορά κάθε συσκευής να πηγαίνει στο ταμείο ενός εργοστασίου στην Κίνα. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργατών. Επιπλέον, η εταιρεία πληροφορεί τους καταναλωτές για το πώς κατανέμονται τα χρήματα που κοστίζει η συσκευή.phone1

Το Fairphone 2 είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες στην Ευρώπη, με την τιμή του να φτάνει τα 525 ευρώ και τις παραδόσεις να αναμένονται να ξεκινήσουν το Νοέμβρη.

phone4

πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s