Ρομποτικές κατσαρίδες στην υπηρεσία του ρωσικού στρατού- Μπορούν να λειτουργήσουν σαν κατάσκοποι (video))

Τη σημερινή εποχή, τα ρομπότ εμφανίζονται σε κάθε σχήμα και μέγεθος που μπορεί κανείς να φανταστεί. Ερευνητές από το ρωσικό πανεπιστήμιο Immanuel Kant κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ρομποτική κατσαρίδα που πράγματι μοιάζει με το έντομο.

Η ομάδα υπό τον Aleksey Belousov προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ρομπότ που όχι μόνο θα έμοιαζε με κατσαρίδα, αλλά θα μιμούνταν κιόλας τις κινήσεις του εντόμου! Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το μεγαλόσωμο είδος Blaberus giganteus, με τα ρομπότ να φτάνουν σε μήκος τα 10 εκατοστά, ενώ μπορούν να σηκώσουν βάρος μέχρι 10 γραμμαρίων.

Όσο για τα χρήση του ρομπότ, αυτή δεν είναι άλλη από κατασκοπική παρακολούθηση, κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον του ρωσικού στρατού!

Η κατσαρίδα-ρομπότ μπορεί να σαρώνει το δωμάτιο και να παρακολουθεί το περιβάλλον γύρω της. Τα μηχανικά αυτά έντομα εξοπλίζονται με διάφορους αισθητήρες και μπορούν να καλύψουν 31 εκατοστά σε ένα δευτερόλεπτο!

Αν και τα σημερινά πρωτότυπα μοντέλα διαθέτουν αυτονομία μόλις 20 λεπτών, στο μέλλον ενδέχεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά πολύ. insect2insect3insect4insect5

πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s