Δείτε ένα «ποδήλατο» με φαντασία…χωρίς πετάλια και σέλα (video)

Όταν η ανθρώπινη ευφευρετικότητα βρίσκεται σε πραγματικά… κέφια, οι δημιουργία αντικειμένων όπως αυτό που βλέπουμε εδώ μπλέκει πολύ όμορφα την τέχνη και την τεχνική. Πρόκειται για ένα ποδήλατο που ουσιαστικά αναιρεί οτιδήποτε ξέρουμε γύρω από τα ποδήλατα, καθώς δεν έχει ούτε σέλα, ούτε σύστημα μετάδοσης (αλυσίδες κ.λπ.), ούτε καν πετάλια. 

Στην ουσία πρόκειται για ένα σύστημα από δύο ρόδες, το οποίο κρέμεται πάνω από τον χειριστή του. Ο οποίος χρησιμοποιεί τα πόδια του και τρέχει έτσι ώστε να αναπτύξει ταχύτητα. Όταν πια αυτό συμβεί, ο οδηγός μπορεί να βάλει τα πόδια του σε ειδική θήκη στους πίσω τροχούς και να «οδηγήσει» το Fliz όπως οποιοδήποτε άλλο ποδήλατο.

Οι Γερμανοί δημιουργοί του είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν μια διαφορετική, πιο «ελαφριά» προσέγγιση στο θέμα ποδήλατο. Και να φέρουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται κοντά σ’ αυτή την εναλλακτική μορφή μετακίνησης μέσα στην πόλη. Η κατασκευή τους είναι πολύ πιο απλή, μεταφέρεται πιο εύκολα και είναι πολύ πιο απλή στην αποθήκευσή της τόσο στα μεταφορικά μέσα όσο και στο σπίτι του ιδιοκτήτη του.

Το «ποδήλατο» έχει ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία σε αρκετές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Και σίγουρα δημιουργεί μία νέα τάση αναζήτησης και νέων ιδεών ακόμα και στα πιο συνηθισμένα αντικείμενα.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s