Νανοδορυφόροι η φτηνή λύση… Έχουν βάρος μόνο 4 κιλά!

Νανοδορυφόροι η φτηνή λύση… Έχουν βάρος μόνο 4 κιλά!

Η εταιρία Ideatech κατασκευάζει μικρές πλατφόρμες παρατήρησης της γης, οι οποίες είναι πολύ φθηνές και παρέχουν υψηλής ανάλυσης εικόνες του πλανήτη μας από το διάστημα.

Η φθηνή τιμή τους δίνει τη δυνατότητα σε πιο μικρές χώρες να προμηθευτούν αρκετές τέτοιες συσκευές, που έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια στις εικόνες ή τα βίντεο που τραβούν και μεγαλύτερη ταχύτητα στην αποστολή τους, σε σχέση με τους παραδοσιακούς δορυφόρους.

«Οι συμβατικοί δορυφόροι που κατασκευάζουν μεγάλες εταιρίες κοστίζουν από 50-100 εκατομμύρια δολάρια. Ένας μόνο νανοδορυφόρος που μπορεί να προσγειωθεί μάλιστα κοστίζει 350.000 δολάρια.

Το να τον κρατήσουμε σε τροχιά θα κοστίζει 500.000-600.000 δολάρια για ένα χρόνο» τόνισε ο Ζουλιάν Αρένιας, συνιδρυτής της Ideatech.

Μέσα σ’ αυτές τις συσκευές συναντούμε αισθητήρες που έχουμε και στα κινητά τηλέφωνα. Κάθε νανοδορυφόρος έχει βάρος 4 κιλά και τα οπτικά συστήματα με τα οποία είναι εφοδιασμένος προσφέρουν εικόνες υψηλής ανάλυσης.

«Συναρμολογώντας έναν δορυφόρο μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά του δημοτικού ή του γυμνασίου, αλλά ακόμη και του Πανεπιστημίου διάφορα πράγματα σε σχέση με τις επιστήμες.

Μπορούν να μάθουν πολλά για τη βιολογία, τη φυσική, τη χημεία, τα μαθηματικά. Μπορούμε να τα διδάξουμε πώς φτιάχνεται ένας δορυφόρος και να κατανοήσουν διάφορα επιστημονικά θέματα» επισήμανε ο Νταβίντ Πινέδα από την εταιρία Lead Systems Integration.

Τα τελευταία χρόνια η Κολομβία ήταν θύμα μεγάλων φυσικών καταστροφών. Αν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες και έγκαιρη ενημέρωση, οι συνέπειες θα μπορούν να είχαν περιοριστεί.

Η χαρτογράφηση θα ήταν καλύτερη και θα ήταν δυνατόν να μελετηθεί εις βάθος η επέκταση των πόλεων, καθώς μέσα σε μια νύχτα πολλές φορές δημιουργούνται ολόκληρες γειτονιές από κόσμο που μετακινείται στις μεγαλουπόλεις.

Παράλληλα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο παράνομων δραστηριοτήτων ή των εγκληματικών ενεργειών, που αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα, καθώς μεγάλες σε έκταση περιοχές ελέγχονται από τα καρτέλ.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s