Το iPhone 7 θα διαθέτει μια ειδική λειτουργία για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης

Για την Apple η εξέλιξη του νέου μοντέλου της έχει ξεκινήσει σχεδόν από την επόμενη ημέρα που παρουσιάστηκε το iPhone 6. Οι πατέντες πάνε και έρχονται στα σχεδιαστήρια της εταιρίας, και πολλά από αυτά είναι πιθανόν να βρουν την θέση τους στο νέο μοντέλο. Μία από αυτές που όπως φαίνεται θα βρουν τον δρόμο τους για το επόμενο iPhone είναι και αυτή της υιοθέτησης ενός κουμπιού «πανικού», το οποίο θα είναι χρήσιμο σε ειδικές καταστάσεις ανάγκης.

Η πατέντα αυτή βασίζεται στην ήδη γνωστή χρήση της αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Στα σημερινά τηλέφωνα της εταιρίας, υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης έως και πέντε διαφορετικών δακτύλων. Όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές της νέας λειτουργίας, ένα από αυτά τα δάκτυλα θα μπορούσε να προγραμματιστεί έτσι ώστε να αποτελεί κάτι σαν ένα «κουμπί κινδύνου».

Πατώντας με το συγκεκριμένο δάκτυλο που έχει προαποφασίσει ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου, θα μπορεί να κλειδώσει το τηλέφωνο, και παράλληλα να στέλνει ένα σήμα στην αστυνομία με το οποίο θα ζητά βοήθεια.

Στόχος αυτής της νέας λειτουργίας είναι προφανώς να καταστήσει το τηλέφωνο πιο ασφαλές για τον ιδιοκτήτη του, κάνοντάς το λιγότερο ελκυστικό για τον κλέφτη, ο οποίος θα γνωρίζει ότι όχι μόνο του είναι άχρηστο αλλά θα βρίσκεται και υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας.

Μάλιστα υπάρχουν και σκέψεις η συγκεκριμένη λειτουργία να συνδυάζεται και με ηχητική ένδειξη (κάτι σαν σειρήνα) ενώ θα μπορεί να λειτουργεί και ως κάμερα αλλά και μικρόφωνο, το οποίο θα καταγράφει τον κλέφτη χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.

Όπως και να έχει η ιδέα μοιάζει ελκυστική και εύκολη στην εφαρμογή της, αρκεί βέβαια να υπάρχουν ασφαλιστικές δεικλίδες για τους αφηρημένους χρήστες, έτσι ώστε να μην γεμίσει ο τόπος με… τρελαμένα iPhone που τρέχουν στους δρόμους ουρλιάζοντας για ανύπαρκτους κλέφτες.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s