Εκτυπωτής που παράγει ηλεκτρονικές πλακέτες εντός λεπτών κέρδισε το βραβείο Dyson

 

Ο Voltera V-One, μεγέθους laptop, χρησιμοποιεί διαφορετικές «μελάνες» – μία αγώγιμη και μια μονωτική- για να μετατρέπει σχέδια σε λειτουργικά πρωτότυπα.

Ένας εκτυπωτής υψηλών ταχυτήτων, ο οποίος μπορεί να παράγει ηλεκτρονικές πλακέτες εντός λεπτών κέρδισε το βραβείο μηχανολογίας Dyson (Dyson engineering award).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, ο Voltera V-One, μεγέθους laptop, χρησιμοποιεί διαφορετικές «μελάνες» – μία αγώγιμη και μια μονωτική- για να μετατρέπει σχέδια σε λειτουργικά πρωτότυπα. Τιμήθηκε με το βραβείο εξαιτίας των δυνατοτήτων του όσον αφορά στην επιτάχυνση διαδικασιών υλισμικού (hardware).

Στόχος του διεθνούς διαγωνισμού είναι η επιβράβευση φοιτητών μηχανολογίας οι οποίοι δημιουργούν συσκευές που επιλύουν πραγματικά προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι νικητές είναι οι Χεσούς Ζοζάγια, Αλρόι Αμέιντα, Τζέιμς Πικάρντ και Καταρίνα Ίλιτς, από το University of Waterloo στον Καναδά, που κέρδισαν 30.000 λίρες για να ολοκληρώσουν τον Voltera V-One. Επίσης, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 500.000 δολάρια μέσω της ιστοσελίδας crowdfunding Kickstarter.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s