Η Εικονική Πραγματικότητα έρχεται στο YouTube

 

Για να μπορέσει ο χρήστης να το δει, βρίσκει ένα βίντεο στην εφαρμογή, πατά το ειδικό κουμπί για VR mode και βάζει το τηλέφωνό του στη συσκευή Cardboard- ένα gadget που παρέχει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Το YouTube ανακοίνωσε την Πέμπτη δύο νέες λειτουργίες/ χαρακτηριστικά για την εφαρμογή του στο Android που επεκτείνουν την χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο YouTube- δίνοντας στην πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία πρόσβαση στη μεγαλύτερη πλατφόρμα που είχε ως τώρα.

Η εφαρμογή πλέον υποστηρίζει VR video- ένα format το οποίο, όπως υποστηρίζεται, δίνει στους θεατές τις πλέον ρεαλιστικές οπτικές ταινιών, σε 360 μοίρες. Για να μπορέσει ο χρήστης να το δει, βρίσκει ένα βίντεο στην εφαρμογή, πατά το ειδικό κουμπί για VR mode και βάζει το τηλέφωνό του στη συσκευή Cardboard- ένα gadget που παρέχει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Οι δημιουργοί υλικού σε VR που είναι συμβατό με Cardboard μπορούν να το ανεβάζουν απευθείας στο YouTube. Όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν γύρω στα 10 με 12 βίντεο εικονικής πραγματικότητας, περιλαμβανομένου ενός από τις ταινίες «Hunger Games».

Επίσης, το YouTube ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν να δουν την τεράστια γκάμα βίντεό του με μια πιο περιορισμένη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, επίσης μέσω Cardboard. Τα βίντεο αυτά θα μοιάζουν με αυτό που θα έβλεπε ο χρήστης σε κινηματογραφική οθόνη ΙΜΑΧ.

Η εφαρμογή YouTube με την αναβαθμισμένη τεχνολογία Cardboard είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για Android, αλλά σύντομα αναμένεται και έκδοση iOS.

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s