Τι είναι το USB OTG;

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι αναφορές σε κάποιο USB OTG. Τι να είναι αυτό;Κάποιας νέας μορφής USB; Διαφορετική ονομασία για το… USB 4.0; Κάποιο καινούριο πρωτόκολλο; Ψυχραιμία, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά –και ενδιαφέροντα- απ’ ό,τι φαίνονται.

Το OTG αποτελείται από τα αρχικά των λέξεων On-The-Go και χρησιμοποιείται στιςσυσκευές που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δεδομένα μέσω USB συνδέσεων χωρίς την ανάγκη ύπαρξης υπολογιστή. Σκεφτείτε λίγο τι ίσχυε μέχρι σήμερα: για να μεταφέρετε π.χ. δεδομένα από ένα USB stick στο κινητό σας, έπρεπε να βάλετε το stickάκι στο PC σας, να αντιγράψετε εκεί τα αρχεία σας, κατόπιν να συνδέσετε το smartphone με τον υπολογιστή και μέσω καλωδίου να τα μεταφέρετε εκ νέου στον τελικό τους προορισμό. Ε, πλέον η κατάσταση αλλάζει!

Αν η συσκευή σας υποστηρίζει USB OTG (μπορεί δηλαδή να μετατραπεί σε αυτό που λέμε “USB host”), μπορεί να διαβάσει απ’ ευθείας USB sticks, να επικοινωνήσει με τοχειριστήριο του Xbox 360 και άλλα τέτοια ωραία! Θα χρησιμοποιήσετε ασύρματα (όχι απλά Bluetooth) πληκτρολόγια και ποντίκια, θα εκτυπώσετε απ’ ευθείας σεεκτυπωτή, θα ελέγξετε τη DSLR σας χωρίς να την αγγίξετε και πολλά, πολλά sci-fi ακόμα!

Στο Android άλλωστε η λειτουργία USB OTG υποστηρίζεται καιρό τώρα ενώ και η Microsoft έχει εκφράσει τις προθέσεις της να τη φέρει και στα Windows Phone 10. Σε πρώτη φάση, θα σας προτείναμε να ελέγξετε στο site του κατασκευαστή του smartphone σας αν αυτό υποστηρίζει USB OTG –θα πρέπει να δείτε ένα λογότυπο σαν κι αυτό που φαίνεται λίγο πιο πάνω. Εναλλακτικά κατεβάστε το USB OTG Checker από το Play Store και αφήστε αυτό να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά.

 

 

Πηγη

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s