Θαλάσσιες δοκιμές για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αντιτορπιλικό στην ιστορία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

uss-zumwalt

Στην ουσία πρόκειται για ένα εντελώς νέο είδος σκάφους, το οποίο προορίζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού κατά τον 21ο αιώνα.

Το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό που έχει κατασκευαστεί ποτέ για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ βγήκε στη θάλασσα για πρώτη φορά τη Δευτέρα, φεύγοντας από το ναυπηγείο Bath Iron Works. Οι θαλάσσιες δοκιμές θα αρχίσουν στον ανοιχτό ωκεανό.

Πρόκειται για το 15.000 τόννων USS Zumwalt, τεχνολογίας αιχμής. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Associated Press, διαθέτει ηλεκτρική προώθηση, εξελιγμένο ραντάρ και σόναρ, καθώς και πυραύλους και πυροβόλα, σε συνδυασμό με σχεδιασμό stealth.

Επίσης, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η υψηλή αυτοματοποίηση, που επιτρέπει να λειτουργεί με πολύ μικρότερο πλήρωμα σε σχέση με τα σημερινά αντιτορπιλικά.

Παρόλα αυτά, η ναυπήγησή του χαρακτηρίστηκε από καθυστερήσεις και αυξανόμενο κόστος. Το Zumwalt, πρώτο από τρία πλοία της κλάσης του, θα κοστίσει τουλάχιστον 4,4 δισ. δολάρια.

Γενικότερα, το Zumwalt αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα του αμερικανικού στόλου, καθώς αποτελεί ένα εντελώς φουτουριστικό σκάφος, με καινοτόμα νέα στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνονται εξελιγμένα stealth χαρακτηριστικά και συστήματα προώθησης, ένα εντελώς νέο υπολογιστικό περιβάλλον και πρωτοποριακά οπλικά συστήματα μακράς εμβέλειας, τόσο πυραύλων όσο και πυροβόλων.

Στην ουσία πρόκειται για ένα εντελώς νέο είδος σκάφους, το οποίο προορίζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού κατά τον 21ο αιώνα.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s