Κυριολεκτικά… άσπρο πάτο: Το νέο σύστημα γεμίσματος μπύρας σε ποτήρι (video)

mpura

Για τους φανατικούς της μπύρας, το γέμισμα του ποτηριού και η εικόνα του σχηματισμού του αφρού από τον κλασικό μηχανισμό που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες είναι μέρος της ιεροτελεστίας της απόλαυσης αυτού του τόσο δημοφιλούς ποτού.

Όμως σε ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια των ΗΠΑ, στο Fat Irish Bar & Grill στο Brookings του Oregon έκανε την εμφάνισή της μία νέα μέθοδος γεμίσματος του ποτηριού με μπύρα. Μία ανατρεπτική μέθοδος για να ακριβολογούμε, καθώς όπως φαίνεται και από το βίντεο, το ποτήρι δεν γεμίζει από πάνω προς τα κάτω, αλλά αντίθετα.

Χάρη στην ειδική κατασκευή των ποτηριών, ο πάτος τους είναι αναδιπλούμενος και έτσι μπορούν να γεμίζουν τοποθετώντας τα κάθετα επάνω στις ειδικές κάνουλες. Στο βίντεο παρακολουθούμε την διαδικασία, η οποία μπορεί να μην έχει την χάρη της κλασικής μεθόδου, είναι όμως εξίσου απλή και πιθανόν πιο αποτελεσματική στο να εξασφαλίζει το σωστό γέμισμα της μπύρας χωρίς να χάνει την γεύση της. Σε αυτό που βολεύει πάντως είναι ότι επιτρέπει στον μπάρμπαν να γεμίζει πολλά ποτήρια μαζί, χωρίς να ασχολείται ο ίδιος, καθώς όλα  γίνονται αυτόματα.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα αυτή μέθοδος εντυπωσιάζει τους φανατικούς της μπύρας, η οποία και στην χώρα μας έχει αρκετούς φίλους. Τώρα αν θα υπερισχύσει της κλασικής μεθόδου αυτό μένει να αποδειχτεί.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s