Να πώς η Google σας προστατεύει πλέον από παραπλανητικά download buttons

google_64

H Google προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει το Internet λιγότερο… επικίνδυνο και σ’ αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε τώρα ένα νέο χαρακτηριστικό που ενισχύει τις πρωτοβουλίες της για ασφαλή περιήγηση (Safe Browsing), τις οποίες ξεκίνησε από το Νοέμβριο.
Ο στόχος, όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι να προστατευτούν οι χρήστες από παραπλανητικό embedded περιεχόμενο στο web, όπως διαφημιστικά banners με “ψεύτικα” download buttons. Έτσι, από εδώ και στο εξής, αν ένα site προσπαθεί να σας “εξαπατήσει” θα δείτε την προειδοποίηση που βλέπετε στη φωτογραφία.
googlewarningblur
Συχνά σερφάροντας στο Internet, συναντάτε τέτοια παραδείγματα “κακόβουλων” σελίδων, οι οποίες π.χ. μπορεί για να εμφανίσουν video να σας ζητήσουν να αναβαθμίσετε το flash ή να εγκαταστήσετε κάποιο plug-in, να παρουσιάσουν μια διαφήμιση που ισχυρίζεται ψευδώς ότι λογισμικό στο σύστημά σας δεν είναι ενημερωμένο κ.ο.κ. ή να σας εξαναγκάσουν να αποκαλύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία (για παράδειγμα κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς τηλεφώνου ή πιστωτικές κάρτες). Στις ακόλουθες φωτογραφίες βλέπετε μερικά παραδείγματα από παραπλανητικό περιεχόμενο σε σελίδες που παρουσιάζεται συχνά μέσω των διαφημίσεων.
pasted image3
pasted image
Πλέον, λοιπόν, η Google θα σας προστατεύει από όλα αυτά, ακόμη κι αν είστε τρομερά… αφηρημένοι, όπως μπορείτε να δείτε και πιο αναλυτικά στο σχετικό blog post της εταιρείας.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s