Η νεα υπογεια γραμμη στο Λονδινο για ποδηλατα!!!

b95f3e1b-40d4-4705-b1e1-04890107210e-2060x1236

Τα σχέδια της υπόγειας γραμμής στο Λονδίνο έχουν παρουσιαστεί στο κοινό και το project αυτό έχει βραβευθεί ως ενα απο τα καλύτερα αστικά projects. Σκοπός του σχεδιασμού και της υλοποιησής ενός τέτοιου έργου είναι να γίνει το Λονδίνο μια ασφαλής πόλη για τους ποδηλάτες. Goodbye ‘Cycle Superhighways, hello ‘Cycle Underlines!

80556428-94e8-4d5b-a773-4e024e7aac11-1020x574-528x297

Τα σχέδια έγιναν απο την γνωστή αρχιτεκτονική/σχεδιαστική εταιρεία Gensler, το project θα κάνει χρήση των υπόγειων γραμμών που σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται. Η λειτουργία πλέον θα είναι αποκλειστικά για ποδήλατα και για πεζούς. Κατα μήκος των γραμμών αυτών θα υπάρχουν χώροι αναψυχής και εστιατόρια για ξεκούραση. Σε κάποια σημεία θα υπάρχουν σταθερά ποδήλατα για στατική χρήση, συνδεδεμένα με το ηλεκτρικό δίκτυο των υπόγειων γραμμών, σαν πηγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον…φουτουριστικο (και για εκπαιδευτικό σκοπό)!!!.

Αυτό το υπόγειο σύστημα θα κάνει χρήση τμήματος της γραμμής picadilly μεταξύ σταθμων holdborn και aldwych και αρκετων αλλων γραμμων. Το project αυτό θα μειώσει το κυκλοφοριακό και θα βοηθήσει το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό,...φυσικά θα υπάρχει μεγάλη δυναμική για οικονομικά ωφέλη στην πόλη του Λονδίνου, με την χρήση της κάρτας για μετακινήσεις OYSTER.

Συμφωνα με την εφημερίδα guardian θα είναι έτοιμο προς χρήση στα μέσα του 2017.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s