ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εφαρμογή! Μπορεί να προβλέψει το έμφραγμα μία εβδομάδα νωρίτερα!

anak

Μία επαναστατική εφαρμογή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τον επιστημόνων, καθώς οι δημιουργοί της ισχυρίζονται πως μπορεί να προβλέψει το έμφραγμα, μία εβδομάδα πριν συμβεί. Αυτό το καταφέρνει εντοπίζοντας αλλαγές στον τόνο της φωνής.

Μάλιστα οι κλινική δομικές απέδειξαν πως μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την εισαγωγή ασθενών που πάσχουν από συμφορητική ανεπάρκεια, ακόμη και εφτά ημέρες πριν επιδεινωθεί η κατάστασή τους.

«Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχει δει ποτέ», ανέφερε ο καθηγητής Tony Young, ο οποίος διευθύνει το τμήμα καινοτομίας του NHS. «Πρόκειται για μία εφαρμογή που εγκαθιστάς στο κινητό σου, της μιλάς και αναλύει αλλαγές στον τόνο της φωνής σου».

«Η πρώτη κλινική δοκιμή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ασθενών με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια (και σταδιακή συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες) και έδειξε ότι οι αλλαγές στον τόνο της φωνής τους μπορούν να προβλέψουν την εισαγωγή στο νοσοκομείο με επιδείνωση, μία εβδομάδα νωρίτερα. Μπορείς να πάρεις στο τηλέφωνο τη μαμά σου για να δεις τι κάνει και η εφαρμογή σου να σου πει ότι πρέπει να αυξήσεις τη δόση του φαρμάκου που παίρνεις για την καρδιά, προλαμβάνοντας τα χειρότερα».

Η καινοτόμα αυτή εφαρμογή μπορεί να φέρει  τα πάνω κάτω στο χώρο της υγείας.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s